En İyi 5 Ücretsiz Windows Movie Maker Alternatifi

En iyi Windows Movie Maker alternatifi hangisi? Windows Movie Maker benzeri programlar listesi ile çok sayıda PC kullanıcısının merak ettiği soruyu yanıtladık.

Windows Movie Maker alternatifi arayan kullanıcılar için birbirinden başarılı programların yer aldığı bir liste hazırladık. Windows Movie Maker benzeri programlar neler sorusunun yanıtını arıyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilir ve beğendiğiniz bir programı kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Microsoft, uzun bir süredir Windows işletim sistemlerinin vazgeçilmez bir parçası olan Windows Movie Maker'ı maalesef ki emekliye ayırdı. Bu basit ve kullanışlı video düzenleme aracı ile kolayca videolar hazırlayabiliyorduk fakat yazılım sonlandırılınca yerine geçecek alternatifler bulmamız gerekiyor.

Bu yazımızda Windows Live Movie Maker'ın yerine kullanabileceğiniz ve ücretsiz olarak indirebileceğiniz yazılımları listeleyeceğiz. Bu yazılımlar video kesme, video birleştirme, fotoğraflardan video yapma ve slayt gösterisi hazırlama ve video döndürme gibi ihtiyaçlarınızı karşılar.

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları
YAZILIM

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları

YouTube için en iyi video düzenleme programları neler? Dünya genelindeki milyonlarca kişinin severek kullandığı YouTube, isteyen herkesin kendi videolarını yayımlayabilmesine de olanak tanır.

Yazılımları seçerken karışık arayüze sahip, profesyonel kullanım için tasarlanmış video düzenleme yazılımları yerine Windows Live Movie Maker gibi pratik bir şekilde kullanılabilen, kullanıcı dostu video düzenleme araçlarını seçmeye özen gösterdik.

Listemizdeki yazılımların güncel işletim sistemleri ile uyumlu olmalarına da özen gösterdik. Listedeki birkaç yazılımın sadece Windows 10 üzerinde çalılabilen Windows uygulamaları olduğunu belirtmekte fayda var. Dilerseniz lafı uzatmadan listemizdeki video düzenleme araçlarına kısaca göz atalım.

En İyi 5 Windows Movie Maker Alternatifi Listesi

  • Animotica - Video Editor
  • Ezvid
  • Story
  • Shotcut
  • Filmora Video Editor

Yukarıda Windwos Movie Maker benzeri programlar yer alıyor. Listede yer alan uygulamaların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Animotica - Video Editor

Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışabilen bir video düzenleme uygulaması olan Animotica - Video Editor basit ve kullanşlı olmak üzere tasarlanmış bir araç. Başarılı yazılım, ücretsiz video düzenleme programı arayan kullanıcılar için harika bir seçenek.

Animotica - Video Editor ile farklı fotoğraf ve videoları birleştirerek kendi videolarınızı yaratabilir, videolar üzerinde döndürme, kesme, kırpma, ölçeklendirme yapabilir, videoların renkleri ile oynayabilir, video arka planını bulanıklaştırabilir veya renkli arka planlar ekleyebilir, videoyu yavaşlatıp hızlandırabilirsiniz.

2. Ezvid

Daha çok ekran yakalama özelliğiyle tanınan Ezvid içinde bir video editörü de bulunduruyor. Bu editör içerisinde bir zaman çizelgesi yer alıyor ve bu zaman çizelgesi üzerine videolarınızı ve fotoğraflarınızı ekleyerek birleştirebiliyorsunuz.

Ezvid'in kötü yönü ise zmana çizelgesi üzerine eklediğiniz videoları kesmenize izin vermemesi. Bu işi yapmak için öncelikle videolarınızı farklı bir program ile kesmeniz gerekiyor. Bunun için ücretsiz online video kesme aracını kulanabilirsiniz.

Dilerseniz sesinizi kaydederek videonuza ekleyebilir ya da seçeceğiniz ses dosyasını arka plana yerleştirebilirsiniz. Ses parçasına farklı ses efektleri de uygulamanız mümkün.

Ezvid'i indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

3. Story

Eğer sadece fotoğraflarınızı ve videolarınızı birleştirerek slideshow hazırlama işini gerçekleştirmek istiyorsanız Story aradığınız araç olacaktır. Listemizdeki programlar arasında en sade arayüze sahip olan bu Windows 10 uygulaması slayt gösterilerinize arka plan müziği eklemenize de izin veriyor.

4. Shotcut

Shotcut, listemizdeki programlar arasında en zengin özelliklere sahip olan program. Açık kaynak kodlu bu video düzenleme programı ile videolarınız üzerinde kesme, döndürme, kırpma gibi temel fiziksel işlemleri yapabilmenin yanında videolarınıza çeşitli efektler ve filtreler ekleyebiliyorsunuz. Shotcut'ın kullanımı da klavye kısayol tuşları ile daha pratik hale getiriliyor. 

Shotcut'ı indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

5. Filmora Video Editor

Filmora Video Editoraslında tam olarak ücretsiz bir yazılım değil. Yazılımın geliştiricisi kullanıcılara deneme sürümü sunuyor, eğer listemizdeki diğer yazılımlar ihtiyacınızı karşılamadıysa Filmora Video Editor'e göz atabilirsiniz.

Zengin özellikli bir video düzenleme programı olan Filmora Video Editor'de zaman çizelgesine video, fotoğraf ve ses dosyalarınızı ekleyebilir, üzerlerinde oynayarak tercihlerinize göre yapılandırabilirsiniz. Videolar üzerined kesme, döndürme kırpma gibi işlemler yapabiliyor, geçiş efektleri ve filtreler ekleyebiliyorsunuz.

Filmora Video Editor'ün deneme sürümünü bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

Bu yazıda Windows Movie Maker gibi program arayan kullanıcılar için bir liste hazırladık. Hazırladığımız liste ile ilgili düşüncelerinizi aşğaıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR