E-Okul

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar? E-Okul, öğrencilerin zorunlu eğitim – öğretim dönemleri boyunca gerçekleşen okul hayatlarına dair birçok bilgiyi barındıran bir Milli Eğitim Bakanlığı servisi. Bu yazımızda, söz konusu servise biraz y

E-Okul

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar?

E-Okul, öğrencilerin zorunlu eğitim – öğretim dönemleri boyunca gerçekleşen okul hayatlarına dair birçok bilgiyi barındıran bir Milli Eğitim Bakanlığı servisi. Bu yazımızda, söz konusu servise biraz yakından göz atarak sizlere servisle ilgili bazı bilgiler sunacağız.

Web uygulaması sınıfına giren bu servis, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturuldu. Öğretmen ve okul yönetimi ekibinin farklı; öğrenci ve velilerin de farklı alanlarda sisteme giriş yaptıklarını söyleyebiliriz. Dolayısıyla okul yönetimi ve öğretmenler sistemi bilgi girişi amacıyla kullanırlarken, öğrenci ve veliler de bilgi öğrenme amacıyla kullanıyorlar.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak isimlendirilen servisine https://e-okul.meb.gov.tr/Ilkogretim/veli/iov00001.aspx adresi üzerinden ulaşılıyor. Sisteme erişmek için Öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ve okul numarası, sisteme girmek için yeterli görünse de bu aşamayı geçtikten sonra öğrencinin kimlik ve fotoğraf bilgisine başvuruluyor. Sistem bu açıdan oldukça güvenli ve bir başkasının bilgilere ulaşmasını engelleyici özelliklere sahip.

Servisin ana ekranında velilere ve öğrencilere yönelik duyuru listesi yer alıyor. En üst kısımda ise öğrenciye ait temel bilgiler ve öğrencinin fotoğrafı bulunuyor. Sol Menü ise hemen her şeyin yer aldığı bölüm olarak karşımıza çıkıyor. 1. sınıftan bulunulan sınıfa kadar her sınıfa dair sınav ve not bilgileri bu alandan ulaşılabiliyor. Bununla birlikte devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri, öğrencinin aldığı belgeler, öğrenci yıl sonu notları, öğrenci sorumluluk / ortalama yükseltme puanları, meslek lisesi alana geçiş sonuçları ve teknik lise geçiş sonuçları başlıklar yer alıyor.

E-Okul internet uygulamalarından biri olan “Veli Bilgilendirme Sistemi” öğrencilerin ve velilerin bilgisayarı ve internet bağlantısını kullanarak her eğitim – öğretim yılına ait önemli bilgilere erişebilmelerini sağlıyor. Haftalık ders programı ve not bilgisi kısmı ise öğrenci ve velilerin en çok kullandıkları iki başlık. Zira öğrenciler, özellikle de okulların açıldığı ilk dönemlerde ders programı hakkında yeterli bilgiye sahip olamıyor ya da ders programını hemen ezberleyemiyorlar. Not bilgisi kısmı ise, öğrencilerin ve velilerin merakla beklenen sınav sonuçlarını öğrenebildikleri alan. Bu yüzden özellikle de sınav dönemlerinde not bilgisi alanı sıkça kullanılıyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Servisi ile ilgili kısa ve açıklayıcı bu yazı vesilesiyle tüm öğrenci kardeşlerimize başarı bir eğitim – öğretim yılı dileriz.

YORUMLAR