e-Devlet Kapısı Hesabımıza Yurt Dışından Erişimi Nasıl Kısıtlarız?

e-Devlet kapısı hesabımızı korumak adına önem arz eden birkaç tedbiri sizler için derledik.

e-Devlet Kapısı Hesabımıza Yurt Dışından Erişimi Nasıl Kısıtlarız?

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla alakalı pek çok işlemimizi gerçekleştirdiğimiz e-Devlet kapısı hesabımız dijital varlıklarımız içerisinde önemli bir yere sahip. Oldukça mühim bilgilerimizi içeren e-Devlet kapısı hesabımızı korumak adına bir dizi tedbiri mutlaka almamız gerek. e-Devlet kapısı hesabımıza yurt dışından erişimi kısıtlamak başta olmak üzere dikkat edilmesi gereken birkaç hususu sizler için özetledik.

e-Devlet Kapısı Hesabımızı Nasıl Koruruz?

Resmi işlemlerimizi gerçekleştirdiğimiz önemli bir dijital ortam olan e-Devlet kapısı hesabımızın güvenliğini sağlamak bir o kadar önem taşıyor. Bu nedenle e-devlet kapısına giriş yapacağımız cihazın siber tehlikelerden muhafaza edilmesi, sistemli bir çalışmayı gerektiriyor. Hemen bir acil eylem planı oluşturacak olursak;

  • e-Devlet kapısına giriş yapacağımız web tarayıcının eklentisiz halini (Gizli Mod vb. türevler) kullanarak üçüncü parti tarayıcı eklentilerinin oluşturduğu risklere karşı dikkatli olmak gerekiyor.
  • e-Devlet kapısına sadece güvendiğimiz ağlardan giriş yapmalıyız. Şifresiz, Wifi'ler, toplu kullanım alanları büyük risk taşıyor.
  • Kontrolü bizde olmayan, toplu kullanılan bilgisayarlarda e-devlet kapısına giriş yapmak büyük risk taşıyor.

Kötü niyetli üçüncü kişiler çeşitli yöntemerle e-devlet şifrenize ulaştığında anonim bir şekilde zarar vermek adına hesabınıza yurt dışı lokasyonlu bir vekil sunucudan giirş yapmak isteyebilir. Bunun önüne geçmek adına bir dizi ayarlamalar yapmamız gerekiyor.

İlk önce e-Devlet kapısına giriş yapalım.

Giriş yaptıktan sonra ismimizin yazdığı sekmeye tıklayarak alt menünün açılmasını sağlayalım. Ardından Erişim Kısıtlamaları ifadesine tıklıyoruz.

Yurtdışından erişim kısmını Kapalı konumuna getirerek işlemi tamamlıyoruz.

E-Devlet Şifrenizi Vermeden Bilgilerinizi Nasıl Paylaşırsınız?

YORUMLAR