Çizim Yeteneklerinizi Geliştirmek İçin Kullanabileceğiniz 10 Site

Çiziminizi geliştirmek için bir yol arıyorsanız işte size kullanabileceğiniz 10 site.

Çizim geliştirmek için 10 site

Bizler çoğu zaman güzel çizim yapabilenlere imrenerek bakmışızdır. Kimimiz doğuştan yetenekliyizdir kimimizin ise çizim yapmayı çok sevdiği halde kendisini geliştirmesi gerekir. Eğer çiziminizi geliştirmek ya da çizim konusunda pratik yapmak istiyorsanız kullanabileceğiniz bolca platform bulunmakta. Size yardımcı olabilmek için bunların en iyi 10 tanesini sıraladık:

Drawspace

Şimdi herkes çizebilir!

Site, ödüllü geliştirici Jeff Baur ve dünyaca tanınan sanatçı Brenda Hoddinott tarafından faaliyete geçirildi. Site doğrudan beceri seviyenize göre (başlangıç, orta ve ileri) başlayabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. İçinde faydalanabileceğiniz çokça kitap ve aynı zamanda ücretli ve ücretsiz sınıflar bulunduruyor. Ayrıca adımlarla detaylandırılmış şekilde bulunan çizimleri indirip inceleyebileceğiniz kaliteli PDFler de mevcut.

Sitenin sloganından da anlaşılabileceği gibi; “Şimdi herkes çizebilir!”

Drawing Coach

Drawing Coach

Bu site daha çok kendini çizgi roman çizimi konusunda geliştirmek isteyenlere hitap etmekte. Biraz emek gerektiren bir site olsa da oldukça faydalı. Sitedeki eğitmenler teorik olarak değil daha çok teknik açıdan sizi geliştirme çabasında, teorik kısmı da biraz sizin çabanıza bağlı.

Artyfactory

Artyfactory

Tasarımı oldukça hoş olan bu site tamamen ücretsiz bir platform. Siteye girdiğinizde önünüze sınıflandırılmış olarak kategoriler çıkıyor. Çalışmak istediğiniz kategoriyi seçip denemeye başlayabilirsiniz. Bu arada seçtiğiniz kategoriye tıkladığınızda kullanıcıların mesajlarıyla karşılaşıyorsunuz ve bu da derse başlamadan önce size az çok fikir verebilir.

Academy of Art University

Academy of Art University

Portre çizimlerinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek bir site. Flash tabanlı video sınıfına girerseniz burada görüntü daha yüksek kaliteli ve adım adım oranlarıyla birlikte bir yüzün nasıl çizilebileceğini öğreniyorsunuz.

Rate My Drawings

Rate My Drawing

50.000’den fazla üyesi bulunan çevrimiçi bir sanat topluluğudur. Bu sitede hem çizim yapmayı öğrenebilir hem de çizimlerinizi paylaşıp kullanıcıların değerlendirmesine sunabilirsiniz. Herkesin sahip olduğu araçlar aynı. Burada iş biraz da sizin el becerinize kalıyor. Aynı zamanda çevrimiçi sohbet imkanı da var.

Drawing Now

Drawing Now

Bu site başlangıç seviyesi bile olsanız kolaylıkla yararlanabileceğiniz ücretsiz bir site. Aşamalı anlatımı olan, takibi kolay videolar bulunuyor. Aynı zamanda anlık sohbet ve mesajlaşma imkanı da var. Çizim yapmak istediğiniz alan için de seçenekler oldukça bol.

Daily Sketch Challenge

Daily Sketch Challenge

Site oldukça basit. Yeni bir konu çizmek için her gün sitenin “Dergi”sini kontrol edin ve bu konunun her gün çizimini yapıp yükleyin. Sitenin amacı size her gün çizim yaptırarak çizim becerinizi geliştirmek ve çizim alışkanlığı kazandırmak. Hiç merak etmeyin, site her seviyeden kullanıcı için uygun.

Ctrl+Paint

Ctrl+Paint

Tamamen bir dijital çizim platformudur. Konuların videoları 5’er dakikaya bölünmüştür ve videolar arası geçiş adım adımdır. Çizime yeni başlayanlar için dijital çizim biraz göz korkutabilir fakat kaçmayın, bu site size çok yardımcı olacaktır.

Pinterest

Pinterest

Bu site aslında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz çok amaçlı büyük bir platform. İstediğiniz konuda arama yapabilirsiniz, karşınıza binlerce görsel çıkacaktır. Çizim konusunda ise bizim size bir önerimiz olabilir: Eğer arama kısmına “çizim öğreticileri” yazarsanızartgirl76isimli bir kullanıcının 966 derslik “How to Draw” panosuna ulaşabilirisiniz. Kendisi bir resim tutkunu ve size de bu konuda fazlaca yardımı dokunabilir.

YouTube

Youtube

Tabii ki bu listede Youtube olmazsa olmazdı. Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi burada çizim geliştirmek için izleyebileceğiniz binlerce video ve takip edebileceğiniz yüzlerce kanal bulunmakta. İzlediğiniz veya kanallardan seçtiğiniz videolardan kendi oynatma listenizi oluşturabilir ve kendi keyfinize göre özgürce çizim çalışabilirsiniz.

Kendi yetenekleriniz doğrultusunda biraz çabalayarak bir sanatçıya dönüşebilmek çok kolay! Şimdiden size kolay gelsin.

Mutlaka Bilmeniz Gereken 21 Google Haritalar İpucu ve Hilesi
NASIL YAPILIR

Mutlaka Bilmeniz Gereken 21 Google Haritalar İpucu ve Hilesi

{mediaId=456083} Bilmediğiniz bir yere giderken yanınızdaki en büyük yardımcı Google Haritalar uygulaması olacaktır. Yolunuzu göstermekten fazlasını yapan ve tam anlamıyla bir rehberlik hizmeti sunan Google Haritalar, her konuda büyük kolaylıklar sağlıyor.

Hayal Gücünüzü Ortaya Çıkaracak 7 Ücretsiz Windows Uygulaması
YAZILIM

Hayal Gücünüzü Ortaya Çıkaracak 7 Ücretsiz Windows Uygulaması

Yaratıcılık; resimleri, sözleri, müziği ve daha birçok şeyi içerisinde barındırır. Yaratıcı bir tarafınız varsa ve bunu yeni keşfediyorsanız, bu keşif yolculuğunuzda size birkaç yol arkadaşı tavsiyemiz var.

YORUMLAR