Apple iPhone 9, XS, XS Plus (Max) Özellikleri ve Fiyatı Ne Olacak? Neler Tanıtılacak?

Apple iPhone Xs, iPhone Xs Max (Plus), iPhone 9 özellikleri ve fiyat tahminleri blog yazımızda.

Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XS Plus, iPhone 9 özellikleri ve fiyatını öğrenmemize çok az bir zaman kaldı. 12 Eylül’de düzenlenecek Apple özel etkinliğinde 2018 iPhone’ların tasarım ve donanımsal özellikleri netlik kazanacak. Peki, Apple yeni iPhone X’ler ve iOS 12 güncellemesi le birlikte neler tanıtacak? Apple 12 Eylül iPhone etkinliği öncesi tahminlerimizi bu blogda topladık.

Apple, 12 Eylül'de Ne Tanıtacak?

Apple’ın yeni iPhone’larını tanıtmasına bir haftadan da kısa bir süre kaldı. 2018 iPhone’ları, çoğu kullanıcının Apple’ın ilk denemesi olarak gördüğü, Apple’ın da bu bir başlangıç olarak belirttiği OLED ekranlı iPhone X modelinin geliştirilmiş sürümü olacağından merakla bekleniyor. iPhone X’un ilk başta sevilmeyen sonrasında neredeyse tüm Android telefon üreticilerinin kullandığı çentikli ekran tasarımı elbette yeni iPhone X’lerde de devam edecek ancak bu sefer Apple’ın iki iPhone yerine üç iPhone modeliyle karşımıza çıkacağı konuşuluyor.

Söylentilere göre 2018 iPhone’ların isimlendirmesi; iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 9 şeklinde olacak. Elbette etkinlikte sadece iPhone X’in donanımsal olarak geliştirilmiş sürümlerini görmeyeceğiz. Tasarımına ufak dokunuşlar yapılan Apple Watch Series 4, suya dayanıklı olacağı söylenen Airpods 2, iPhone X’in tasarımını koruyan yeni iPad Pro, Apple 12 Eylül etkinliğinde kesinlikle tanıtılması beklenen ürünler. Bunların yanında yenilenen bir MacBook Air görebiliriz. Yazılım tarafında da tahmin edeceğiniz üzere iOS 12 tanıtılacak; sonraki hafta da iOS 12 final sürümü desteklenen tüm iPhone, iPad modellerine dağıtılacak. iOS 12 ile birlikte watchOS 5, macOS Mojave 10.14, tvOS 12 de tüm kullanıcılar için indirilmeye açılacak.

Yeni - 2018 - iPhone'lar:

  • iPhone XS Özellikleri ve Fiyatı

OLED ekranlı 2018 iPhone’lardan birinin isminin iPhone XS olacağı tahmin ediliyor. 5.8 inç çentikli tasarımını koruyan OLED ekranlı iPhone XS’in teknik özelliklerini tahmin etmek çok da güç değil. Apple’ın testlerde üst seviye Android telefonları gömdüğü işlemcisi A11 Bionic’in, 7nm üretim sürecinden geçen yeni işlemcisi A12, iPhone XS’e güç verecek. A12 işlemcinin cihazın pil performansını önemli ölçüde iyileştirileceği söyleniyor. Yani bu sene de Apple’dan 4000 mAh batarya kapasiteli bir iPhone göremeceğiz! iPhone XS’in 4GB RAM ile geleceği de söylentiler arasında. Bu noktada iPhone X’in 3GB RAM’e sahip olduğunu hatırlatalım. 2018 iPhone’ların Lightning yerine USB-C portu taşıyacağı konuşuluyordu. Yeni iPhone’ların kutusundan çıkacağı söylenen USB-C’li adaptörü görmemiz muhtemel ancak Lightning portu bir süre daha devam edecektir. Bunun dışında kamera tarafında ne gibi değişiklikler, geliştirmeler yapılacak, Huawei gibi üç kamera formuna geçilecek mi, çift SIM kart desteği gelecek mi hep birlikte göreceğiz. Unutmadan, iPhone X’in gümüş ve siyah renk seçeneklerine ek olarak gold (altın) rengini göreceğiz.

iPhone XS Max yurt dışı fiyatının 799$ olacağı tahmin ediliyor. iPhone XS Max Türkiye fiyatını tahmin etmek - Android telefonların fiyatlarının uçtuğu günümüzde - güç ancak şimdiki üst seviye Android telefonların fiyat etiketine sahip olabilir.

  • iPhone XS Max (Plus) Özellikleri ve Fiyatı

Apple’ın 2018 iPhone’larla birlikte Plus sıfatından vazgeçeceği, bunun yerine Max’ı kullanacağı tahmin ediliyor. iPhone XS Max, Apple’ın bu sene tanıtacağı en büyük ekranlı iPhone modeli olacak. 6.5 inç OLED ekranlı bir iPhone, Plus modelinden vazgeçemeyenlerin favorisi olacaktır. iPhone XS Max, elbette iPhone XS ile aynı işlemciye ve belleğe sahip olacak. Farkını ekran çözünürlüğü dışında kamera ve bataryada ortaya koyacaktır. iPhone kullanıcılarının aynı anda iki uygulama çalıştırma hayali de bu modelde gerçekleşebilir. iPhone XS’in pil kapasitesini yetersiz bulan kullanıcıların da tercihi yine iPhone XS Max olacaktır. iPhone XS Max da iPhone XS gibi üç renk seçeneği; gümüş, siyah ve altın ile gelecektir.

iPhone XS Max yurt dışı fiyatının 999$ olacağı tahmin ediliyor. iPhone XS Max Türkiye fiyatını tahmin etmek - Android telefonların 7000 TL’yi geçtiği günümüzde - güç lakin 10.000 TL’nin altında satışa sunulursa şaşıracağımız kesin.

  • iPhone 9 Özellikleri ve Fiyatı

2018 iPhone’lar arasında en uygun fiyatlısı olacak olan iPhone 9, LCD IPS ekran teknolojisini kullanacak. 6.1 inç ekran ve diğerlerinin aksine tek kamera ile bizleri karşılayacak olan iPhone 9’da biyometrik güvenlik olarak Face ID kullanılacak. Beyaz, kırmızı ve mavi renkleri lansman öncesinde sızan telefon, materyal noktasında da diğer modellere kıyasla bazı eksiklikler içerecek. OLED ekranı sevmeyen, güncel donanım isteyen kullanıcılar için iPhone 9 bir seçenek olacaktır.

Yurt dışında bütçe dostu iPhone olarak gösterilen, ülkemizde bu unvanı hak etmeyecek olan iPhone 9’un tahmin edilen fiyatı 699$. iPhone 9 Türkiye fiyatını - dolar kurunun dalgalandığı şu dönemde - tahmin etmek kolay değil. Mevcut iPhone X’in fiyatının biraz üzerinde bir fiyat görebiliriz.

Apple Watch Series 4:

  • Apple Watch 4 Özellikleri

iPhone’u tamamlayan aksesuar Apple Watch’un yenisi ile de yüksek ihtimal karşılaşacağız. Tasarımsal olarak büyük değişim bekleyen (yuvarlak klasik saat tasarımında bir Apple Watch) kullanıcılar arasındaysanız bu sene de Apple beklediğinizi vermeyecek. Lansman öncesinde sızdırılan Apple Watch 4 görselinde saatin ekranının biraz daha büyütüldüğünü ve yan tuşa ufak bir dokunuş yapıldığını gördük. 384 x 480 çözünürlüğünde eski modellere kıyasla çok daha geniş ekran sunacak olan Apple Watch Series 4, yepyeni saat yüzüyle de bize merhaba diyecek.

Face ID'li iPad Pro:

  • iPad Pro (2018) Özellikleri

Çoğu dizüstü bilgisayardan daha yüksek güce sahip olan, 120 Hz yenileme hızını destekleyen ProMotion teknolojisine sahip Retina ekranıyla kendisine çeken, Apple Pencil destekli iPad Pro’nun yenisinin tanıtılma ihtimali var. Yeni iPad Pro’nun tasarımsal olarak büyük değişime uğrayacağını iOS 12 beta sürümleri yayınlanmaya başladığında tahmin edilmişti. iPhone X ile gördüğümüz çekme hareketleri yazılımla iPad’e de geldi. 2018 iPad Pro’da Touch ID yerine Face ID teknolojisinin kullanılacağı kesin diyebiliriz. Lansman öncesi sızan iPad Pro görüntülerinde çentikli ekran tasarımının olmadığını, Smart Connector bağlantısının Lightning portu üzerinde yer almadığını, 3.5mm klasik kulaklık girişinin olmadığını görüyoruz.

AirPods 2:

AirPods 2 Özellikleri

AirPods: Apple’ın tamamen kablosuz kulaklığı AirPods’un yenisini de bu etkinlikte görebiliriz. Suya dayanıklılık, eller serbest Siri, W2 çipi, aktif gürültü engelleme, daha iyi pil ömrü, canlı dinleme özelliği, şarj kutusunun kablosuz şarj olması, AirPods 2’de görmemiz kuvvetle muhtemel özellikler.

Yeni İşletim Sistemleri:

iPhone Xs, Xs Max ve 9 ya da 2018 iPhone’larla ön yüklü gelecek işletim sistemi iOS 12, Apple Watch 4’e hayat verecek watchOS 5, Apple TV kullanıcıları için tvOS 12, koyu tema seven Mac bilgisayar kullanıcılarının merakla beklediği macOS Mojave’nin final sürümü etkinlikten hemen sonra yayınlanabilir.

Samsung Galaxy Note 9, iPhone X ve iPhone 8 Plus Karşılaştırması
KARŞILAŞTIRMA

Samsung Galaxy Note 9, iPhone X ve iPhone 8 Plus Karşılaştırması

Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’u New York’ta düzenlediği görkemli lansmanla tanıttı.

iOS 12 ile Gelen Yenilikler (Öne Çıkan Özellikler)
MOBİL

iOS 12 ile Gelen Yenilikler (Öne Çıkan Özellikler)

iPhone 5s ve sonraki modellerle uyumlu iOS 12’nin ilk betası WWDC etkinliği sonrasında yayınlandı. iPhone ve iPad kullanıcıları için yayınlanan iOS 12 yazılım güncellemesi indirilmeye açılır açılmaz cihazımıza yükledik.

iOS 12 Alacak Cihazlar (Eski iPhone'lar Hızlanacak!)
MOBİL

iOS 12 Alacak Cihazlar (Eski iPhone'lar Hızlanacak!)

Apple, WWDC etkinliği sonrası iOS 12 güncellemesini alacak cihazların listesini paylaştı.

YORUMLAR