Adsense Pin Nedir, Nasıl Alınır?

Google Adsense hesabımızın onay sürecindeki önemli bir aşama olan pin postası sürecini açıkladık.

Web sayfalarımızdan gelir elde imkanı sağlayan Google Adsense programına katılmak günümüz koşullarında görece çok zor bir hal aldı. Bir çok onay aşaması bulunan Google Adsense'de kazanmaya başlamanın son durağı olan Pin Doğrulamasıyla ilgili önemli püf noktalarını beraber incelemeye çalışacağız.

Google Adsense Pin Nedir, Ne İşe Yarar?

Aslına bakarsanız Google'ın Adwords ve Adsense servisleri tabiri caizse direkt temas halindedir. Dünyanın pek çok yerindeki ticari işletmeler ürün ve hizmetlerini tanıtmak adına Adwords ağına bakiyeler yatırarak reklam kampanyaları başlatır. Adwords havuzunda biriken bu reklamlar Adsense ağındaki sitelere içeriği ve konusu dikkate alınarak dağıtılır. (Çerez dediğimiz meşhur kavram bu noktada devreye giriyor. Konumuzun dışında olduğu için detayına fazla girmeyelim.) O halde düşünelim. Milyon dolarların döndüğü bu sistemde, dünyanın en büyük şirketi Google olarak internetteki herhangi bir kişiye reklamverenlerinizin ücret ödeyerek oluşturduğu reklamları sorgusuz sualsiz emanet edebilir misiniz? Elbette hayır. Bu nedenle Google da belli bir kazanç eşiğine ulaşmış (40 - 50 Tl civarı) hesaplardan pin doğrulaması talep etmektedir.

Pin doğrulaması Adsense sistemine yazdığınız açık adresinize gönderilen mektup postasında yer alan sayısal ifadenin ilgili alana yazılarak hesabın ödeme almaya hazır hale getirilmesidir. Google böylece gerçek kişilerle çalıştığına bir nevi emin olmakla beraber çoklu hesap açılmasının da önüne gemeye çalışmaktadır.

Google Adsense Pin Doğrulaması Nasıl Yapılır?

Hesabımız doğrulama eşiğine ulaştığında Pin İste ifadesine tıklayarak pin postalanmasını sağlayabiliriz. Pin postasının adresimize gelmesi, ülkemiz şartlarında bir ayı geçebilmektedir. Bu sürenin uzaması durumunda birkaç kez daha pin istenebilmektedir. Pin postası adresimize geldiğinde zarfın içindeki kodu hesabımıza yazarak son aşamadan da geçmiş oluruz.

adsense pin

YORUMLAR