Adobe Acrobat Alternatifi En İyi 6 Programı Listeledik!

Popüler PDF oluşturma ve düzenleme programı Adobe Acrobat alternatifi en iyi PDF programlarını sıraladık. İşte Adobe Acrobat benzeri programların listesi!

En iyi Adobe Acrobat alternatifi olarak gösterilen PDF programlarını sizler için bir araya getirdik. Hazırladığımız liste üzerinden bir tane programını seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Peki, bu konuda en başarılı yazılımlar hangileri?

PDF dosyalarınızı görüntülemek, düzenlemek için Adobe Acrobat XI programını kullanıyorsanız size kötü bir haberimiz var. Adobe, PDF oluşturucu ve düzenleyiciler arasında en iyi olan bu programa desteğini 15 Ekim 2017 tarihi itibarıyla kesti.

Bu, artık güvenlik güncellemeleri dahil olmak üzere güncelleme yayınlanmayacağı anlamına geliyor. İster Windows isterseniz de Mac OS sürümünü kullanın; Adobe Acrobat XI ile PDF dosyası oluşturamayacak, belgelerinizi düzenleyemeyeceksiniz. Bu noktada sizler için Adobe Acrobat XI benzeri en iyi programlar listesi hazırladık.

Adobe Reader Nedir, Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

Adobe Reader Nedir, Nasıl Kullanılır?

Adobe Reader nedir, nasıl kullanılır? Bir zamanların en popüler PDF okuyucularından biri olan Reader, geçmişten bugüne popülaritesinden büyük ölçüde ödün vermiş olsa da kullanıcı kitlesi hâlâ azımsanamayacak kadar büyüktür.

Listedeki PDF programlarının hepsi Windows ve MAC uyumlu. Hatta PDFelement gibi mobil cihazınızda da kullanabilecekleriniz var. Şimdi dilerseniz PDF dönüştürücü (çevirme), PDF düzenleme, PDF görüntüleyici, PDF hazırlama, PDF okuyucu olarak kullanabileceğiniz en iyi programlara geçelim.

Adobe Acrobat Alternatifi Programlar Listesi

  • PDFelement
  • iSkysoft PDF Editor
  • Infix PDF Editor
  • Master PDF Editor
  • Foxit PhantomPDF
  • PDF-XChange Editor

Yukarıda Adobe Acrobat benzeri programlar yer alıyor. Bu programların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. PDFelement

PDFelement, Windows, MAC, iOS platformlarını desteklemesi ve gelişmiş özellikleri sunmasıyla en iyi Adobe Acrobat alternatifi olmayı hak ediyor. PDF düzenleme, görüntüleme, yazdırma, PDF dönüştürme, oluşturma, OCR desteği, form ve şablonların uygulama içinden çalıştırabilmesi gibi kullanışlı birçok fonksiyon ile birlikte geliyor PDFelement. Üstelik PDFelement Ödüllü Yarışması'na katılırsanız iPad Mini ve Microsoft Surface Pro kazanma şansı elde ediyorsunuz.

PDF programının arayüzü de her seviyede kullanıcıya hitap eden, günümüz tasarım çizgilerine sahip, son derece modern, temiz. PDF belgesini açtığınız vakit araç çubuğundan bir PDF dosyası üzerinde yapılabilecek tüm işlemlere tek tıkla ulaşmanızı sağlayan araç çubuğu kullanılabilir hale dönüşüyor.

PDF belgesinde önemli bir noktayı işaretleme, PDF belgesi şirketinizin önemli bilgilerini içeriyorsa şifreyle koruma, PDF belgesindeki grafik ve yazıları düzenleme, PDF belgesini Word, HTML, metin ve resim dosyası formatına dönüştürme (toplu çevirme destekleniyor), OCR desteği sayesinde resimlerin içindeki yazıları görüntüleme, PDF belgesini numaralandırma ve filigran ekleme, arama yapma gibi işlemleri araç çubuğundan kolay ve de hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.

PDFelement’in beğendiğim bir yanı da iPhone ve iPad’de de kullanılabilir olması. Bilgisayar başında olamadığım vakit PDF belgesini düzenleyebiliyor, açıklama ekleyebiliyor, tarafıma gönderilen PDF belgelerinde doldurulması istenen alanları doldurabiliyor, imzalayabiliyor, bir belgenin fotoğrafını çekip hızlıca PDF belgesine dönüştürebiliyor, sonrasında da pratik bir şekilde paylaşabiliyorum.

PDFelement Özellikleri Neler?

  • Bütçesini düşünen kullanıcılar için en iyi seçenek (Standart sürüm 59,95$, Profesyonel sürüm 99,95$)
  • Başlangıçta temel özelliklerle tanışın. (Çoğu çalışan PDF düzenleme ve dönüştürme için ekstra özelliklere ihtiyaç duymuyor)
  • Microsoft Office Ribbon'a yakın, kullanımı kolay arayüz
  • Daha akıllı düzenleme, daha hızlı metin düzenleme (PDFelement 6'nın güçlü düzenleme motoru kullanıcılara Microsoft Word'deki gibi fontları ve biçimlendirmeyi kaybetmeden herhangi bir belgeyi düzenleme izni veriyor.)
  • Daha iyi PDF formları: Doldurulabilir formlar hazırlayabilir, CSV tablolarını içeri aktararak zaman ve kağıttan tasarruf edebilirsiniz
  • Gelişmiş veri çıkarma: Sadece tek bir tıkla taranmamış PDF dosyaları da dahil olmak üzere herhangi bir PDF dosyasından veri çıktısı alabilirsiniz
  • Toplu PDF düzenleme: Tek seferde birden çok PDF dosyası üzerinde dönüştürme, veri çıkarma, filigran ekleme gibi işlemleri kolayca yapabilirsiniz
  • Tarayıcınız ile tarattığınız belgeleri doğrudan PDF'e dönüştürme
  • Gelişmiş OCR sayesinde hem tarama hızı hem de bellek kullanımı büyük ölçüde geliştirildi. Desteklenen 20 OCR dilinde hızlıca PDF dosyalarınızı düzenlenebilir hale getirebilirsiniz.
  • İşlevsellik gereksinimlerini karşılayan daha gelişmiş fonksiyonlar (Bates numaralandırma, PDF/A ve düzeltme)

Windows için ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz. Mac için ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

2. iSkysoft PDF Editor

Adobe Acrobat XI’e alternatif olarak kullanabileceğiniz bir PDF programı da iSkysoft PDF Editor. Windows ve MAC işletim sistemli bilgisayarları destekleyen PDF düzenleyici için Adobe Acrobat’ın ucuz alternatifi diyebilirim. PDF dosyalarındaki yazıları (metinleri), resimleri (görselleri) ve diğer elementlerini kolayca düzenleyebiliyorsunuz.

Çok fonksiyonel PDF düzenleyici, PDF dosyalarını Word, PPT, Excel, HTML ve diğer dosya formatlarını dönüştürmenize de yardımcı oluyor. Tam sürümünü 99.95$ ödeyerek satın alabileceğiniz PDF düzenleyicinin tek eksi olarak söyleyebileceğim yanı; ücretsiz sürümünde filigran eklemesi. Fiyat olarak Adobe Acrobat’tan çok daha düşük olması tercih edilebilir kılıyor.

3. Infix PDF Editor

PDF belgeleri üzerinde değişiklik yapmaya izin veren kullanışlı programlardan birisi de Infix PDF Editor. Kullanıcı arayüzüyle eski Microsoft Word programını hatırlatan PDF düzenleyici, her ne kadar Word görünümünde olsa da çok daha işlevsel bir program.

PDF belgesindeki yazılarda değişiklik yapma, OCR ile aranabilir taranan dosyalar yapma dahil kendisinden beklemeyeceğiniz özelliklere sahip olan Infix PDF Editor, aylık ve yıllık abonelik modeliyle geliyor. Aylık 9.99 dolar, yıllık 99 dolar ödeyerek programın tüm işlevlerini kullanabiliyorsunuz. Ücretsiz sürümünü kullanırsanız PDF belgenizi dışa aktarırken/kaydederken köşeye filigran iliştiriliyor.

4. Master PDF Editor

Basit arayüz sunacak ancak güçlü bir PDF düzenleme aracı arayanlar için Master PDF Editor, öne çıkıyor. PDF belgesindeki yazı ve resimleri düzenleme, sayfaları düzene koyma, XPS’den PDF’e ve PDF’den resme dönüştürme, form onaylama ve diğer düzenleme özelliklerini tek bir yerde sunan Master PDF Editor, dijital imzaları destekliyor ve belgeyi 128-bit şifreleme metoduyla koruyor.

Gelişmiş özellikler sunmasa da 49.95$ dolar fiyat etiketiyle tercih edilebilir. Windows ve MAC’in yanı sıra Linux işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılabilen programın ücretsiz sürümü de mevcut ancak yerini değiştiremeyeceğiniz filigran ekleniyor belgeye.

5. Foxit PhantomPDF

Windows ve MAC kullanıcılarının en çok indirdiği PDF programlarından Foxit Reader , ücretsiz olmasına karşın temel görüntüleme, yazdırma ve açıklama ekleme özelliklerini sunuyor. Foxit PhantomPDF ise Adobe Acrobat’ın premium sürümünde bulunan çoğu özelliğe sahip.

İş ve ev kullanıcılarına yönelik hazırlanmış iki ayrı sürümle gelen gelişmiş PDF programı en iyiler arasında ancak içerisinde asla kullanmayacağınız, fazla karmaşık bir arayüzle geliyor. Fiyatı da oldukça pahalı. Standart sürümü 109$, işletmelere özel sürümü 139$ olarak belirlenmiş.

6. PDF-XChange Editor

Ufak boyutlu olması, hızlı çalışması, birçok özelliği ücretsiz olarak sunmasıyla tercih edilebilir PDF düzenleyiciler arasında PDF-XChange Editor. Birden fazla PDF belgesi ve projeyi işleme yeteneğine sahip olan PDF programında yer imi ekleme, okuma modları, açıklama ekleme araçları gibi temel özelliklerin tümü bulunuyor.

Tarayıcıdan açılan bir dosyayı PDF belgesine dönüştürme yeteneğiyle de beğenimi kazanan PDF-XChange Editor’ın ücretsiz sürümünde bazı özellikler yer almazken, tam sürümüne belirli bir ücret ödeyerek kavuşabiliyorsunuz.

YORUMLAR