2018 Paris Otomobil Fuarı'nda Tanıtılacak Otomobiller

4 Ekim tarihinde halka açılacak olan 2018 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak en önemli modelleri marka marka sıralıyoruz.

Dünya genelinde otomobil fuarları sezonu, 4 Ekim 2018 tarihinde başlayacak olan Paris Otomobil Fuarı ile açılıyor diyebiliriz. Her ne kadar Ford, Nissan, Volkswagen ve Volvo gibi büyük markalar bu fuara bu yıl katılmayacak olsa da Paris’te birçok markanın yepyeni modellerini de göreceğiz. 1898 yılından bu yana düzenlenmekte olan ve dünyanın en eski otomobil fuarı olarak bilinen Paris Otomobil Fuarı’nın bu yıl düzenlenen 120.’sinde hangi otomobillerin tanıtılacağına gelin hep birlikte bakalım:

Audi

• Audi A1
• Audi A4 facelift
• Audi e-tron
• Audi SQ2

Audi’nin Tamamen Elektrikli İlk Modeli E-Tron SUV ile Tanışın

Paris’te Alman otomobil üreticisi Audi’nin tanıtacağı modellere baktığımızda, yeni jenerasyonuna kavuşan A1 adlı kompakt hatchback modeli ile makyajlanan A4 sedanını görüyoruz. Tamamen yeni olarak da e-tron adlı elektrikli SUV modeliyle SQ2 adlı performanslı SUV modelini görmekteyiz. Bu araçlar hakkında kısa detaylar vermek gerekirse A1, VW Polo ile aynı platform üzerine geliştiriliyor. 

E-tron ise tamamen elektrikli bir SUV modeli ve 355 beygir gibi yüksek bir gücü var. Aynı zamanda yan aynalarının yerine kamera opsiyonu bile sunuyor. Makyajlı A4 ise güncellenerek diğer Audi modelleri gibi güncel bir tasarıma ve güncel donanımlara kavuşturuldu. Son olarak SQ2’ye baktığımızda da VW Golf R adlı performanslı hatchback modelin motorunu kullanan bir Q2 modeli olduğunu görüyoruz. SQ2 bu sayede 0’dan 100 km/s ıza 4.8 saniye gibi çok kısa bir sürede çıkabiliyor.

BMW

• BMW 3 Serisi
• BMW Vision iNEXT konsepti
• BMW X5
• BMW Z4

2019 BMW 3 Serisi Sedan

BMW’nin Paris’te tanıtacağı en önemli modeli şüphesiz yeni 3 Serisi sedanı olacak. Çünkü bu otomobil, hem ülkemizde hem de dünya genelinde çok beğenilen ve çok satılan bir otomobil. 3 Serisi’nin tasarımı fazla değişmese de firmanın yeni CLAR platformuna geçeceği için çok daha verimli olacağını ve bir miktar güç kazanacağını biliyoruz. 3 Serisi’nin tamamen elektrikli bir versiyonunun geliştirildiğini de biliyoruz fakat bu versiyon Paris’te olmayacak.

2019 BMW Z4 Roadster

Bunun dışında firmanın X5 ve Z4 modellerinin yeni jenerasyonlarını da Paris’te göreceğiz. Fakat bu modeller daha önceden zaten internet üzerinden tanıtıldıklarından dolayı az çok bilgimiz var. Tüm bunlara ek olarak bir de BMW Vision iNEXT adlı konsept araç da sergilenecek. Firmanın tamamen elektrikli bu modeli, i3 ve i8 modelleri gibi i serisi elektrikli araçlara dahil olacak. SUV sınıfına giren bu aracın 2021 yılında üretimine başlanması hedefleniyor.

Citroen

• Citroen C5 Aicross SUV Hibrit Konsepti

Citroen C5 Aircross Hybrid SUV

PSA Grubu (Peugeot-Citroen), elektrikli ve hibrit otomobillere büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. C5 Aircross adlı yeni SUV modelinin hibrit konsepti de Paris’te sergilenecek. Yani ilerleyen dönemlerde Peugeot 3008 ve DS 7 Crossback’e alternatif bir SUV’yi Citroen’den göreceğiz.

DS

• DS 3 Crossback
• DS 7 Crossback E-Tense

DS 3 Crossback Kompakt SUV

DS markası bildiğiniz üzere bundan birkaç yıl öncesinde Citroen’den ayrılarak bağımsız bir marka haline geldi. Fakat bu ayrılık, aynı Hyundai ile Genesis’in ayrılması gibi tamamen stratejik bir pazarlama hamlesi şeklinde oldu. DS firması, DS 7 Crossback adlı büyük SUV modelinin ardından ürün gamına yeni bir SUV daha ekliyor. Bu da DS 3 Crossback oluyor. 

Son derece özgün bir tasarıma sahip olan bu dikkat çekici şehir SUV’si, MINI Countryman ve Audi Q2 gibi yine dikkat çekici tasarımlı ve lüks şehir SUV’lerine rakip olarak geliyor. DS 3 Crossback adlı bu yeni modelin yanı sıra DS, Paris’te DS 7 Crossback SUV’sinin 300 beygir gücündeki plug-in hibrit versiyonunu da sergileyecek.

Ferrari

• Ferrari Monza SP1 and SP2

Ferrari Monza SP1

Ferrari’nin Monza SP1 ve SP2 modelleri, firmanın Icona adlı yeni limitli sayıda üretilecek araç serisine dahil olacaklar. Firmanın 1950’lerdeki eski 750 ve 850 Monza Barchetta modellerini anımsatan bu iki araç, 789 beygir gücündeki 812 Superfast modeli üzerine geliştirilmişler. Her birinin fiyatı ise 3 milyon GBP (İngiliz Sterlini) şeklinde olmuş.

Honda

• Honda CR-V Hibrit

Honda CR-V Hibrit

Honda, Paris’te CR-V adlı pratik SUV modelinin hibrit versiyonunu tanıtacak. Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) adlı bir çift motorlu sisteme sahip olan araç, bir elektrik motoruyla bir adet 2.0 litrelik benzinli motoru bir arada kullanıyor. Benzinli motoru 181 beygir güç ile 315 Nm tork üretiyor. Bu hibrit motor sistemi sayesinde aracın ortalama yakıt tüketimi 5.3 litre / 100 km olarak belirtiliyor.

Hyundai

• Hyundai i30 Fastback N

Hyundai i30 Fastback N

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’ın i30 modelinin yeni versiyonunu birkaç yıldır ülkemizde de görebiliyoruz. Birkaç yıl önce Hyundai’ın aynı Volkswagen’in R, Seat’ın Cupra modelleri gibi bir N departmanı kuruldu. Bu departman ilk olarak i30 N adlı bir performanslı model ortaya koymuştu. 

Şimdi de i30 Fastback versiyon için bir N versiyonu geliştirilmiş. Bu versiyon Paris’te sergilenecek. Normal i30 hatchback’ten daha pratik bir model olan i30 Fastback, N versiyonunda 248 beygir güç üretecek. Eğer performans paketi de alınırsa bu güç değeri 272 beygire yükseliyor. Son olarak Hyundai’ın N departmanının başında, BMW’nin M departmanını eski yöneticilerinden birisi olan Albert Biermann’ın bulunduğunu da belirtelim.

Infiniti

• Infiniti Project Black S

Infiniti Project Black S

Infiniti’nin Project Black S modelini daha önceden görmüştük. Bu araç 2017’nin Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmişti. Paris’te bu aracı tekrar göreceğiz. Fakat bu sefer bir konsept olmasının dışında, teknik özellikleri de belli olmuş şekilde karşımıza çıkacak. Aracın kaputunun altında çift turbolu 3.0 litrelik bir V6 motor bulunacağını, buna ek olarak Formula 1’den türetilmiş KERS (kinetik enerji geri dönüşüm sistemi) de yer alacağını öğreniyoruz. Bu hibrit motor sistemiyle bu spor otomobil 563 beygir gibi gayet yüksek bir güce kavuşuyor.

Kia

• Kia Ceed GT
• Kia Proceed

2019 Kia Ceed GT

Kia’nın ProCeed modeli internet üzerinden resmi olarak tanıtıldı. Fakat araç ilk kez canlı olarak 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Proceed modeli eskiden 3 kapılı bir Ceed’e karşılık geliyordu. Şimdi ise shooting brake adlı gövde tipinde karşımıza çıktı. Yani artık bir station wagon’a daha çok benziyor. Fakat yeni Ceed’in tam anlamıyla bir station wagon versiyonu olan Ceed Sportswagon da bulunuyor.

Kia’nın Paris’teki standında Proceed modelinin yanında Ceed’in GT versiyonu da bulunacak. Bu versiyon normal Ceed’lere göre biraz daha performanslı. 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli motorundan 201 beygir güç üretiyor ve daha iyi bir yol tutuşa sahip.

Lexus

• Lexus RC
• Lexus LC Limited Edition

2019 Lexus RC Coupe

Lexus, RC adlı lüks ve spor coupe otomobilinin makyajlanarak güncellenmiş halini Paris’e getirecek. Ön tamponu, ön ızgarası ve LED’li ön farları gibi kısımları güncellenen aracın motor seçenekleri aynı kalmış. Fakat süspansiyon ve direksiyon sisteminde de geliştirmeler yapılan aracın daha iyi bir yol tutuşa sahip olacağı belirtiliyor. Paris’te Lexus RC’nin bir büyük modeli olan LC’nin Limited Edition adlı çok özel bir versiyonu da sergilenecek.

Mercedes-Benz

• Mercedes A-Serisi Sedan
• Mercedes GLE 
• Mercedes B-Serisi
• Mercedes EQC
• Mercedes-AMG A 35

Mercedes-Benz A-Serisi Sedan

Mercedes-Benz de aynı BMW gibi birçok yeni modelini Paris Otomobil Fuarı için hazırlamış. Bu fuarda, geçtiğimiz aylarda tanıtılmış olan yeni A-Serisi hatchback’in sedan versiyonunu göreceğiz. Ülkemizden de bildiğimiz CLA modeline de benzerlik gösteren bu araca ek olarak firmanın pratik aile aracı olan B-Serisi’nin yeni jenerasyonunu da bu fuarda göreceğiz. Buna ek olarak A-Serisi’nin performanslı modellerinden biri olan AMG A35 de Paris’te sergilenecek. Fakat bu araç A-Serisi’nin en performanslı modeli olmayacak. Çünkü daha güçlü AMG A45 ve A45 S modelleri de geliştirilme aşamasındalar.

Mercedes-Benz, bu 3 binek otomobilinin yanı sıra 2 adet de SUV modelini Paris’te tanıtacak. İnternet üzerinden resmi tanıtımları gerçekleşmiş olan bu 2 SUV modeli yeni GLE-Serisi ile EQC adlı elektrikli SUV modeli oluyor.

Peugeot

• Peugeot e-LEGEND konsepti
• Peugeot 508 SW (station wagon) ve PHEV (plug-in hybrid electric vehicle)

Peugeot E-Legend Konsepti

Fransız otomobil üreticilerinden Peugeot, e-LEGEND şeklinde adlandırdığı retro-fütüristik bir otomobiliyle Paris’te yerini alacak. 504 Coupe modeline gönderme yapan bir elektrikli konsept olan bu aracın yanı sıra yeni 508 modelinin station wagon ve plug-in hibrit versiyonları da bu fuarda tanıtılacak.

Porsche

• Makyajlı Porsche Macan

2019 Makyajlı Porsche Macan

Porsche, Cayenne adlı lüks ve büyük SUV modelinin bir ufak modeli olan Macan SUV’sini 2019 yılı için makyajlayarak güncelledi. Dış tasarımının yanı sıra iç mekanda da güncel Porsche kokpitine kavuşan araç, ilk kez Paris’te görücüye çıkacak. Aracın motor seçeneklerinde de bir miktar güç artışı gerçekleştirilmiş.

Renault

• Makyajlı Renault Kadjar

2019 Makyajlı Renault Kadjar

Bir diğer Fransız marka olan Renault ise Paris Otomobil Fuarı’nda makyajlayarak güncellediği Renault Kadjar SUV’sini tanıtacak. Bu SUV, ülkemizde de iyi satış miktarlarına ulaştığı için iyi tanıdığımız bir araç. İç mekanı ve dışı bir arada güncellenen Kadjar’ın motor seçeneklerinde ve donanımlarında da bir miktar değişiklikler yapıldı.


SEAT

• SEAT Tarraco

Seat Yeni SUV Tarraco Tanıtıldı 1

İspanyol otomobil üreticisi SEAT’ın Tarraco adlı büyük SUV modeli geçtiğimiz günlerde internet üzerinden tanıtılmıştı. Firmanın ilk 7 koltuklu SUV’si olan bu araç, Ateca modelinin bir üst modeli olarak geliyor. Skoda Kodiaq ile kardeş bir model olan Tarraco ilk kez Paris’te sergilenecek ve satışlarına da yıl sonunda başlanacak.

Smart

• Smart ForEase konsepti

Smart ForEase Konsepti

Ufak şehir otomobilleri üreten Smart firması, ForEase (kolaylık için) ismine sahip bir üstü açık konseptini Paris’te sergileyecek. Bu konsept, 2001’deki CrossBlade aracından esintiler taşıyor. Fakat o araçtan farklı olarak ForEase, tamamen elektrikli bir motora sahip. Aynı zamanda EQ ForTwo Cabriolet modelindeki 17.6 kW-saat’lik bataryayı ve 80 beygirlik motoru kullanıyor.


Skoda

• Skoda Kodiaq vRS
• Skoda Vision RS konsepti

Skoda Vision RS Konsepti

VW Grubu bünyesine dahil olduktan sonra büyük ilerlemeler kaydeden Skoda, Kodiaq adlı büyük SUV modelinin performanslı RS versiyonunu Paris’te sergileyecek. Bu araç, 2.0 litrelik çift turbolu TDI motora ve 237 beygir güce sahip olarak karşımıza çıkıyor. 

Skoda Kodiaq Performanslı RS Versiyonu

Firma aynı zamanda Paris’te bir de Vision RS adlı bir konsept aracını da sergileyecek. Bugünkü Skoda Rapid’in yerine geleceği belirtilen Skoda Vision konseptinin performanslı versiyonu olan bu araç, hibrit bir motor sistemine sahip ve 245 beygir güç üretiyor. Tasarımının da son derece dikkat çekici olduğunu söylemek gerek.

Otomobil Markalarının İsimleri Nereden Geliyor?
TEKNOLOJİ

Otomobil Markalarının İsimleri Nereden Geliyor?

Uzun yıllardır hayatımızın içinde olan araba markalarının isimlerinin tarihçesini hepimiz merak etmişizdir. Zaten pek çok marka kurucusunun adından meydana geliyor ancak bazı markaların da büyüleyici hikayeleri bulunuyor.

Tesla Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi?
TEKNOLOJİ

Tesla Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi?

Otonom araçlar, şarj istasyonları, yüksek performans, otopilot sistemleri ve daha birçok yeniliği otomotiv endüstrisine kazandıran elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, bu sektörü nasıl etkilediğini bu yazımızda inceliyoruz.

Tesla Model 3 İle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey
TEKNOLOJİ

Tesla Model 3 İle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Geçtiğimiz hafta Tesla firmasının CEO'su olan Elon Musk tarafından dünyaya tanıtımı yapılan Tesla Model 3 ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları ve teknik özellikleri bu yazımızda açıklıyoruz.

YORUMLAR