X'e Yeni Bir Yapay Zeka Özelliği Geliyor: Reklamlarda Çığır Açacak!

X, reklamlarına yeni bir yapay zeka özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde doğru hedef kitleye ulaşmak kolaylaşacak. İşte detaylar!

Elon Musk, X'i "her şey uygulaması" yapmaya yönelik tam gaz çalışmaya devam ederken arada bazı pürüzler normal olarak çıkabiliyor. Ancak son gelen bilgilere göre X'e bir yeni yapay zeka özelliği daha gelecek.

X'in Business resmi hesabından paylaşılan gönderiye göre reklamverenler için avantaj sağlayacak olan bu yapay zeka özelliği doğru hedef kitleye ulaşmayı fazlasıyla kolaylaştıracak. Peki özellik tam olarak nasıl çalışacak?

X Reklamları İçin Yapay Zeka Özelliği Geliyor

X'te sık reklam çıkan hesapları yakından ilgilendiren bu özellik, reklam çıkmadan önce kullanıcılara hedef kitlelerine dair kısa bir bilgi vermelerini isteyecek. Ardından kampanyaları ve reklamları için en doğru hedef kitle seçilecek ve daha fazla kişiye ulaşmak mümkün hale gelecek.

Örneğin "teknoloji lideri kullanıcılar" gibi bir komut ile bir reklam oluşturulacaka ve X'in yeni yapay zekası bu komuta en uygun hesaplardan oluşan bir reklam hedef kitlesi oluşturabilecek.

Reklamverenler bu reklamlar üzerinden hedef kitle arasındaki en iyi kullanıcıyı, ilgi alanlarını ve konumları da dahil önemli olabilecek verilerin özetini görüntüleyebilecek. Kontrol edilen reklam detaylarında eğer doğru hedef kitle oluşturulmamışsa buna yönelik daha detaylı açıklamalar yapmak gerekir.

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda ChatGPT’ye rakip olarak birçok uygulama geliştirildi. Şimdi ise alternatif bir yapay zeka aracı Elon Musk’tan geliyor. xAI’nin ilk yapay zeka aracı olarak tanıtılan ‘Grok’ ile ilgili elde edilen bilgiler gündeme damgasını vuruyor.

Reklam çıkmadan önce yapay zekaya verilecek olan açıklamada kitle terimleri ve hedefi doğrudan belirleyici bazı noktalara yer verilerek daha doğru bir hedef kitleye ulaşılabilir.