Elon Musk Sözünü Tuttu: X'teki Engelleme Özelliğinde Büyük Bir Değişiklik Yapıldı!

Elon Musk, bundan birkaç ay önce verdiği sözü tuttu ve engelleme özelliğinde önemli bir değişiklik yaptı. Peki bu değişiklik tam olarak ne? İşte detaylar!

Bundan yaklaşık 2 ay önce, bir X kullanıcısının kendisini engelleyen kişinin tweetlerine attığı cevapları okuyamamasından yakındığı bir gönderi paylaştı.

Bunu gören Elon Musk da kullanıcıya "Engelleme özelliği çok sinir bozucu. Gönderileri engelleyince hiçbir şey elde etmiş olmuyorsunuz. Bu özelliği kaldırıp yerine bildirimleri sessizleştirme özelliği getirme zamanı." şeklinde bir cevap verdi.

Üzerinden tam 2 ay geçen bu tweetin ardından bugün, engelleme butonunun kaldırılması yerine işlevinde bir takım değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

X'teki Engelleme Özelliğinin İçeriği Değişti

Normalde X üzerinden birisi sizi engellediği zaman ya da siz birisini engellediğiniz zaman karşılıklı olarak hiçbir paylaşım görünmek mümkün olmuyor. Engellenen hesaba da erişmek pek mümkün olmuyor.

X, bunu değiştiren hamlesini yaptı ve engelleme özelliğinin içeriğini değiştirdi. Artık X üzerinden birisi sizi engelledikten sonra tweetinize mention attığı zaman görebileceksiniz.

Böyle bir değişikliğin yapılmasındaki temel sebep ise karşı tarafın kötü amaçlı veya içerikli tweetlerinden kullanıcıyı korumak. Tespit edilen kötü içerikli mentionları rapor ederek kullanıcıların daha güvenli bir şekilde uygulamada vakit geçirmesi amaçlanıyor.

X (Twitter) Verilerinizi Nasıl İndirebilirsiniz?
NASIL YAPILIR

X (Twitter) Verilerinizi Nasıl İndirebilirsiniz?

Bilgisayar ya da akıllı telefona Twitter (X) verilerini indirme işlemi arşiv şeklinde yapılabiliyor. Twitter; kullanıcılarına tweet ve diğer verilerin olduğu tüm arşivleri indirme olanağı sunuyor.

Kendisini engelleyen ve engellemesine rağmen gönderilerine tweet atabilen kişilerin artık yazdıklarının görünecek olması, kullanıcılar tarafından kesinlikle beğenilecek bir hamle. Sonuç olarak insanlar kendileri hakkında yazılan şeyleri görmeyi isteyecek ve buna göre karşı bir hamle yapabilecekler.