Windows Phone Yakında Android Uygulamalarını Çalıştırabilir

Microsoft, Windows Phone üzerinde Android uygulamarını kullanabilmemiz için çalışıyor olabilir

Windows Phone Yakında Android Uygulamalarını Çalıştırabilir

Microsoft, Windows Phone işletim sistemini yayınladığından beri en büyük sıkıntısı olan uygulama eksikliğini gidermek için alternatif çözümlere başvurabilir. Uygulama marketlerindeki genel duruma bakıldığında Windows Phone uygulama marketinin Android ve iOS uygulama marketleriyle karşılaştırıldığında uygulama sayısının çok daha az olduğu görülüyor. Birçok önemli uygulamanın Windows Phone versiyonu halen yayınlanmış değil ve bu Windows Phone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği sorunlardan biri.

Microsoft her ne kadar yazılım geliştiricilerini uygulamalarını Windows Phone için de geliştirmeye teşvik etse de bu süreç çok da hızlı bir şekilde işlemiyor. Bu nedenle Microsoft'un bu konuda alternatif bir çözüm arayışına girmesi doğal karşılanabilir.

Teknoloji çevrelerindeki son söylentilere göre Microsoft, Android işletim sistemi için geliştirilmiş uygulamaların Wİndows Phone üzerinde çalıştırılmasına izin verebilir. Böyle bir çözüm aslında daha önceden de BlackBerry 10'da tercih edilmişti ve kullanıcılara daha fazla esneklik ve özgürlük sunduğu için beğeni kazanmıştı.

Eğer böyle bir özellik Windows Phone cihazlar için geliştirilirse bu durum Windows Phone cihazların yaygınlığını ve market payını artırabilir. Kullanıcılar Android uygulamalarını çalıştırabilen, stabil ve hızlı bir şekilde çalışan Windows Phone cihazları Androd cihazların yerine bile tercih edebilir.

Microsoft konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil. Önümüzdeki süreçte gelişmeleri takip ediyor olacağız.

Samsung'un Üç SIM Kart Destekli Akıllı Telefonu Göründü

YORUMLAR