WhatsApp, Kullanıcı Gizliliğini Artırıyor: Yeni Güncelleme Neler Sunacak?

WhatsApp, kullanıcı gizliliğini arttırmak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik yeni güncelleme ile beraber gelecek. İşte detaylar!

WABetaInfo'nun yayınladığı habere göre, Android cihazlara son WhatsApp beta sürümü olan 2.24.8.4 güncellemesi ilginç bir yenilik getiriyor. WhatsApp, bağlı cihazlar için kilitli sohbetler özelliği üzerinde çalışıyor.

Bu özellik sohbetlere ek bir gizlilik seviyesi sağlamak için tasarlandı. Kullanıcıların kilitli sohbetleri sohbet listelerinden gizlemesine ve onlara kişisel bir kod aracılığıyla erişmesine olanak tanıyor.

Bağlı Cihazlar İçin Kilitli Sohbet Özelliği Nasıl Kullanılır?

Kilitli sohbet özelliği şimdilik yalnızca birincil cihazlarda çalışıyor. Fakat WhatsApp bu özelliği bağlı cihazlara getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bağlı bir cihazda kilitli sohbetler klasörünü açmak için kullanıcıların gizli bir kod oluşturması gerekiyor. Bu gizli kod birincil telefondan sohbet kilidi ayarları içerisinde gizli kod seçeneğini seçerek oluşturulabilir.

Gizli kod oluşturulduktan sonra kilitli sohbetler, sohbet listesinden kaybolacak ve bağlı cihazlarda yalnızca bu gizlilik özelliği aracılığıyla erişilebilecek.

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?
MOBİL

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?

WhatsApp şifre koyma özelliği ile mesajları, alıp gönderilen fotoğrafları, videoları, ses kayıtlarını ve diğer medya içeriklerini, görüntülü ya da sesli görüşme geçmişini hesabın sahibi dışında kimsenin görmemesi sağlanır.

Bağlı cihazlar için bu özelliğin tanıtılmasının gizlilik açısından önemli ölçüde iyileşme sağlayacağı düşünülüyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar  kilitli sohbetleri tüm cihazlar arasında senkronize olduğundan korumalı konuşmalarına herhangi bağlı bir cihazdan kolayca erişebilecek. 

YORUMLAR