Samsung, Tüm Varını Yoğunu Harcayacağı Yeni Kararını Açıkladı!

Samsung, 2024 yılının ilk çeyreğindeki karının asıl sebebinin Galaxy AI olduğunu söylüyor. Yatırımlarını da yapay zekaya yöneltme kararı alıyor. İşte detaylar!

Samsung'un uzun bir süredir gündemden düşmeyen yapay zekası Galaxy AI, markanın hemen hemen her telefon modeline gelmeye devam ediyor. Galaxy AI, ilk olarak Galaxy S24 serisi ile birlikte bu senenin başında kullanıma açıldı.

Şirket 2024 yılının ilk çeyrek raporlarını açıkladı ve ilerleyen süreçlerde de kendi yapay zekasına daha büyük oranda yatırım yapacaklarını aktardı. Peki, Samsung'un bu yönde bir karar almasını sağlayan şey ne?

Galaxy AI, Daha Fazla Geliştirilecek

Samsung, 2024'ün Ocak ve Mart ayı arasındaki süreç içerisinde çok yüksek bir oranda kar elde ettiğini açıkladı. İlk çeyrekde 2,54 milyar dolar kar elde eden şirket, Galaxy AI'ın bu satışlarda ve kar oranında çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Bu kadar yüksek bir kar elde edilmiş olmasının, yapay zekadan kaynaklı olduğunu düşünmeleri de Samsung'un Galaxy AI'a daha büyük yatırımlar yapmaya itiyor. Bir sonraki çeyrekte de daha fazla amiral gemisine yapay zekanın getirileceği müjdesi de verildi.

Samsung Galaxy Al Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Samsung Galaxy Al Nedir? Nasıl Kullanılır?

Samsung, kullanıcı gizliliği ve güvenliği gibi birçok mobil deneyimi sunan Galaxy Al'ı teknoloji ve yapay zeka tutkunlarına duyurdu.

Kazanç raporunu açıklayan Samsung, ilerleyen süreçteki cihaz planlamalarına da işaret eden açıklamalarda bulundu. Beklenen Galaxy Ring, Galaxy Z Fold 6, Z Flip 6, Galaxy Watch 7 ve Galaxy Tab S10 serisine yönelik şu şekilde bir açıklama paylaşıldı:

"MX işletmesi, akıllı telefon satışlarında yıllık büyüme arayışında olacak ve Galaxy AI'nın katlanabilir cihazlar ve tabletlerdeki mevcut ve yeni amiral gemisi ürünlerine genişletilmesi yoluyla satış ivmesini korumayı hedefliyor. Giyilebilir cihazlar için Galaxy Ring gibi yeni modellerin ve form faktörlerinin genişletilmesi yoluyla Galaxy ekosistemi deneyimi güçlendirilecek. Akıllı saatler için MX Business, yeni premium modellerin piyasaya sürülmesi yoluyla yükseltme talebini karşılamaya çalışacak."