Google Rakibi ChatGPT Destekli Arama Motoru Geliyor: Tarih Verildi!

Bundan 1 hafta önce OpenAI'ın Google'a rakip olacak ChatGPT destekli arama motorunu tanıtacağı söylenmişti. Yeni iddialara göre tarih verildi. İşte detaylar!

Teknoloji devleri ve büyük yapay zeka şirketleri arasındaki gerilim ve rekabet gün geçtikçe artıyor. Hemen hemen her hafta Google, Microsoft, OpenAI ve hatta Apple ile ilgili yapay zeka hakkında bir gelişme ve detay öğreniyoruz.

Geçtiğimiz haftanın en büyük haberi 9 Mayıs'ta ChatGPT destekli yeni bir arama motoru tanıtılacak ve bu arama motoru doğrudan Google Arama ile rekabet edecek şeklindeydi. 9 Mayıs'ta tanıtılması beklenen arama motoruyla ilgili iki güvenilir kaynak net tarihi paylaştı.

ChatGPT Destekli Elektrikli Bisiklet Urtopia Fusion Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

ChatGPT Destekli Elektrikli Bisiklet Urtopia Fusion Özellikleri ve Fiyatı

2023 yılında elektrikli otomobiller ile birlikte elektrikli bisiklet piyasasına da büyük bir hareketlilik geldi. Farklı markalar tarafından üretilen çeşitli modeller geçtiğimiz yıla damgasını vurdu.

OpenAI'dan Google Aramalara Rakip mi Geliyor?

Tam bir hafta önce bir Reddit kullanıcısının söylediğine göre search.chatgpt.com alan adlı bir web sitesini doğrulan sertifika oluşturulmuş. Bunun üzerine Android Authority de bir AI podcast sunucusunun "search (dot) ChatGPT (dot) com May 9th." şeklinde bir tweet attığını fark etmişti.

Bunların yanı sıra bahsi geçen "search.chatgpt.com" sitesine şu an gitmeyi denediğiniz zaman 404 veya alan adı hatası yerine "Bulunamadı" uyarısının çıkıyor olması da bu alan adının alındığını ve bu iddiaların bir bakıma doğru olduğu ihtimalini artırmıştı.

Genel olarak bakıldığı zaman OpenAI'ın böyle bir hamle yapması ve Google Arama ile doğrudan rekabet etmeye çalışması oldukça mantıklı. Bu durum hem ChatGPT'nin aynı zamanda arama motoru olarak daha iyi sonuçlar yakalayabilmesine imkan tanıyabilir.

9 Mayıs olarak işaret edilen tarih dün konuya oldukça hakim olan iki kaynak tarafından güncellendi. OpenAI her ne kadar hala açıklama yapmaktan kaçınsa da bahsi geçen arama motorunun 13 Mayıs tarihinde duyurulması bekleniyor.

Google I/O 2024 Ne Zaman? Tanıtılması Beklenen Ürünler Neler?
İNTERNET

Google I/O 2024 Ne Zaman? Tanıtılması Beklenen Ürünler Neler?

Yazılım devi Google, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da heyecan verici ürünler tanıtmaya hazırlanıyor. Peki, çok sayıda kişi tarafından uzun süredir merakla beklenen Google I/O 2024 ne zaman? Bu rehberde yeni etkinliğe dair birçok soruyu yanıtlayacağız.

Eğer gerçekse OpenAI'ın 13 Mayıs'ı tercih etmiş olması bir bakıma manidar duruyor. Çünkü bir gün sonra yani 14 Mayıs'ta da Google I/O etkinliği var. Yapay zeka devinin böyle bir büyük hamle yapacak olması Google'ı endişelendirir mi bilmiyoruz. Pazartesi ve Salı günleri her iki etkinlik gerçekleştikten sonra daha net yorumlar yapabiliriz.