Çin Yine Sahnede: İngiltere Savunma Bakanlığı Hacklendi!

Çin, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'nın maaş bordrosu sistemini hacklemekle suçlanıyor. İşte siber saldırı sonrasında ortaya çıkan verilerin detayları!

Ülkeler arasındaki savaşlar internet dünyasında da devam ediyor. Çin, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'nın maaş bordrosu sistemini hacklemekle suçlanıyor. BBC ve Sky News'a göre bu siber saldırı sonrasında aktif askeri personel ve gazilerin kişisel bilgileri açığa çıktı.

Çin, İngiltere'nin İddialarını Kabul Etmiyor!

Sızdırılan bilgiler kişilerin adları ve banka bilgilerini içeriyor fakat bazı kişilere ait adreslerinde ele geçirildiği belirtiliyor. Savunma Bakanı Grant Shapps'ın milletvekillerine konu hakkında detaylı bir bilgi sunacağı belirtilirken, saldırıdan etkilenen kişiler bilgilendiriliyor.

Bakanlığın tüm maaşları sorunsuz bir şekilde ödemeye devam edeceği ve verileri ele geçirilen kişileri korumak için bir eylem planı hazırlayacağı paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor. İngiliz Sky News televizyonunda siber saldırının Çin tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanı ise ülke olarak her türlü siber saldırıya karşı çıktıklarını ve bununla mücadele ettiklerini vurgulayan bir açıklama yaptı. Çin, İngiltere'nin kendisini suçlamasını siyasi bir karalama hamlesi olarak nitelendiriyor fakat bu konuda Çin'in pek masum olduğu söylenemez.

Çin'in Yeni İnternet Yasası 'Darısı Başımıza' Dedirtiyor
MOBİL

Çin'in Yeni İnternet Yasası 'Darısı Başımıza' Dedirtiyor

Çinli GSM operatörleri, bu yıl 1 Ekim'den itibaren ülke çapında uzun mesafeli görüşmeler için mobil dolaşım ücret ve harçlarını ortadan kaldıracak.

Çin'i Ağustos 2021'de Seçim Komisyonu'nun hacklenmesinin arkasında olmakla suçlamıştı. Mart 2023'te Çinli teknoloji şirketi ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, İngiltere'deki tüm hükümet cihazlarında yasaklandı.