Google'ın Yeni Penguen Güncellemesi Dağıtımda

Google'ın Penguen güncellemesine devam etmesi nedeniyle pek çok web sitesinin trafiği etkileniyor.

Google'ın Yeni Penguen Güncellemesi Dağıtımda

Google'ın zaman zaman arama algoritmasında değişiklikler yaparak kullanıcıların arama sonuçlarında en doğru ve en iyi sonuçları görmelerine yardımcı olduğu bir gerçek. Bu güncellemeler sayesinde her zaman en uygun olan sonuçlar arama terimlerine göre belirleniyorlar ve kalitesiz içerik üreten web sitelerinin internet denizinde kaybolması sağlanıyor. Penguen güncellemesi de bu amaçla hazırlanan ve devamlı olarak iyileştirilen güncellemelerden bir tanesi.

Geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren başlayan yeni Penguen güncellemesi, resmi bilgilere göre İngilizce arama sonuçlarının yüzde 1'inde değişikliğe sebep oldu ve webspam işlemi görmüş olan web sitelerinin sonuçlardan kaldırılmasını sağladı. Tabii ki gelen uyarıları doğru şekilde değerlendiren web siteleri de webspam statüsünden kaldırıldılar ve böylece konumlarını korumaya devam ettiler.

Penguen güncellemesinin en dikkat çeken yanı Google'ın Webmaster Araçları içerisinde yer alan tanımlama ve talimatların birebir takip edilmesini zorunlu tutması. Böylece Google, web sitelerinin kendi standartlarına uygun içerikler hazırladıklarından emin olabiliyor. Özellikle Google'ın algoritmasını şaşırtmak ve yapay olarak yukarı çıkmak için uğraşan web sitelerinin bu şekilde tespit edilmeleri oldukça cezalandırıcı olabiliyor.

Uzun süredir çok büyük güncellemeler yayınlamamış olan Google, Penguen ile webmaster alemini oldukça şaşırtmıştı ve devasa web sitelerinin trafiklerinde büyük oynamaların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Henüz Penguen'in ideal halini almadığı ve gelecek yeni güncellemelerle birlikte webspam karşıtı operasyonlara devam edileceğinden de bahsediliyor.

Son zamanlarda bilhassa korsana yönelik olan web sitelerinin filtrelenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor ve kullanıcıların korsan oyun, film, dizi, müzik gibi içeriklere ulaşmaları giderek daha da zorlaşıyor.

Hangi internet tarayıcısı daha hızlı?

YORUMLAR