WhatsApp Sesli Mesajları "Bir Kez Görüntüle" Nasıl Yapılır?

WhatsApp'ta kendini imha edebilen sesli mesajlar devri başlıyor. 'Bir kez görüntüle' özelliği WhatsApp'ta sesli mesajlara da geliyor! İşte, detaylar!

WhatsApp'a her geçen gün yepyeni özellikler gelmeye devam ediyor. Bu sefer gündeme damgasını vuran yenilik sesli mesajlar ile ilgili. 

WhatsApp'ta fotoğraf ve video gönderirken kullanılan "bir kez görüntüle" özelliği artık sesli mesajlarda da aktif olacak. Henüz test aşamasında olan yeni özellik ile ilgili tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

İşte, WhatsApp üzerinden gönderdiğinizde kendini imha edebilen sesli mesajlarla ilgili tüm detaylar!

WhatsApp Mesaj Düzenleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Mesaj Düzenleme Nasıl Yapılır?

WhatsApp mesaj düzenleme işleminin nasıl yapıldığı, mesaj gönderirken yazım hatası yapan çoğu kişi tarafından en fazla merak edilen konuların başında geliyor.

WhatsApp Sesli Mesajları Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir?

WhatsApp'ta fotoğraf ve video gönderirken birden fazla seçenek mevcut. Dilerseniz kalıcı olarak sohbet sayfanızda bulunacak şekilde medyalarınızı karşı tarafla paylaşabilirsiniz.

Anlık görüntü paylaşımlarında ise hem telefon hafızasını dengeli kullanmak hem de ileriye yönelik güvenlik ve gizlilik önlemi almak amacıyla 'bir kez görüntüle' özelliğinden yararlanabilirsiniz. 

Bu özellik şimdiye kadar sadece fotoğraf ve video gönderimlerinde geçerliydi. Ancak, yeni gelişmelere göre WhatsApp üzerinden gönderilen sesli mesajlarda da aynı özellik kullanılabilir hale geliyor.

İsteyen kullanıcılar WhatsApp'ta ses gönderirken bu mesajı 'kendi kendini imha eden bir mesaj' haline dönüştürebilecek. 

Normal şekilde gönderilen sesli mesajlar cihaza kaydedilebiliyor ve başkalarına iletilebiliyorken, 'bir kez görüntüle' seçeneğini aktif hale getirdiğinizde söz konusu mesaja karşı tarafın tek seferlik erişim hakkı olacak.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)
NASIL YAPILIR

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)

iPhone ve Android'de WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? Günümüzün en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması konumundaki WhatsApp, yediden yetmişe herkesin birbirleriyle iletişimde kalmak için kullandığı bir uygulama hâline geldi.

WhatsApp Sesli Mesajları Bir Kez Görüntüle Özelliği  Nasıl Kullanılır?

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Sesli mesaj göndermek istediğiniz kişi ile konuşmanıza tıklayın.
  • Kilitli modda ses kaydı oluşturmak için mikrofon simgesine tıklayıp yukarı doğru parmağınızı kaydırın.
  • Bu esnadan 'gönder' butonunun üstünde '1' ibaresini görüyor olacaksınız.
  • "1" simgesine tıkladığınızda sesli mesajınız bir kez görüntülenebilir formata getirilip bu şekilde karşı tarafa gönderilecek.
  • "Bir kez görüntüle" seçeneğini aktifleştirdiğiniz sesli mesajları karşınızdaki kişinin başka birine iletmesi, kaydetmesi ya da dışa aktarması mümkün olmuyor.
  • Bu şekilde gönderilen ses kayıtları sadece bir kere dinlenebildiği için sesli mesajı kapattığınızda aynı mesajı bir daha dinleme şansınız kalmıyor.

Ses kayıtlarının daha sonra tekrar dinlenmesi ve yetkisiz erişim gibi sorunların önüne geçmek açısından başarılı olan bu özellik şu an test aşamasında olduğu için sadece bazı beta kullanıcıları tarafından deneniyor. Kademeli bir şekilde tüm WhatsApp kullanıcılarına bu özelliğin açılması bekleniyor.

YORUMLAR