VLC Media Player İle YouTube Videoları İzleme

VLC Media Player üzerinden YouTube videoları izleme işlemini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. İşte bunun için uygulamanız gereken adımlar!

VLC Media Player, YouTube videoları izleme dahil olmak üzere pek çok aktivitenin gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor. Peki, çok sayıda kişi tarafından kullanılan medya oynatıcısı üzerinden YouTube videosu nasıl izlenir? Bu yazıda çoğu kullanıcının merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tercih edilen VLC Media Player videoları oldukça kaliteli bir görüntü ve hızlı oynatmasıyla popüler olmuş, kullanımı kolay medya oynatıcılarından bir tanesi. Başarılı arayüze sahip olan VLC, TV izleme gibi çeşitli özelliklere sahip.

Tamamen ücretsiz olarak dağıtılan ve açık kaynak kodlu olarak geliştirilen VLC Media Player her güncellemesiyle birlikte yeni özellikleri de bünyesine katıyor. Ufak tefek gelişmelerin yanında öyle özelliklere sahip ki bazen kullanıcılar bunların farkında bile olmayabiliyorlar.

VLC Media Player ile YouTube videolarını izleyebilme özelliği de varolan ancak nadir bilinen özelliklerden bir tanesi. Bu yazımda sizlere VLC Media Player ile nasıl YouTube videolarını izleyebileceğinizi resimli olarak anlatacağım.

VLC Media Player YouTube Videoları İzleme Adımları Neler?

  • YouTube videosunun bağlantısını kopyalayın.
  • VLC Media Player programını açın.
  • Ortam menüsüne tıklayın.
  • "Ağ Akışı Aç" seçeneğini seçin.
  • Kopyaladığınız bağlantıyı kutucuğa yapıştırın.
  • "Oynat" butonuna basın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan VLC Media Player isimli medya oynatıcısında çeşitli özellikler yer alıyor. Bu özellikler, programı çok daha kullanışlı hâle getiriyor. Çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen programda YouTube videosu izleyebilme işlevi de mevcut.

Başarılı medya oynatıcısı üzerinden YouTube videosu izleyebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları kısa sürede tamamlayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda ilk olarak izlemek istediğiniz videonun bağlantısını kopyalamanız gerekiyor.

Bilgisayarınızda yüklü olan web tarayıcısı üzerinden YouTube isimli popüler video paylaşım hizmetini ziyaret edin. YouTube'un internet sitesine girdikten sonra üst kısımda yer alan arama kutucuğuna izlemek istediğiniz videoyu yazın ve aratın.

Arama sonuçlarından videoyu seçin ve hemen ardından tarayıcının üst kısmında konumlanan URL bölümünden videonun bağlantısını kopyalayın. Daha sonra VLC Media Player programını açmanız gerekiyor. Eğer program yüklü değilse yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilir ve indirebilirsiniz.

Medya oynatıcısını açtıktan sonra Ortam menüsüne tıklamanız gerekiyor. Bu işlemi uyguladığınız takdirde çeşitli seçeneklerin yer aldığı bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Ağ Akışı Aç" seçeneğini seçin.

Kopyaladığınız bağlantıyı "Bir ağ İnternet adresi yazın" kutucuğuna yapıştırın ve son olarak "Oynat" butonuna basın. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için resimlerle anlattık.

Programın kurulumunu gerçekleştirdikten sonra masaüstünüze gelecek olan VLC Media Player ikonuna tıklarsanız programı kolayca açabilirsiniz. Karşınıza aşağıdaki ana VLC Media Player ekranı gelecektir.

Programı açtığımıza göre YouTube videolarını oynatabilmek için elimizde bir adet YouTube video linki yer almalı. Dilediğiniz videoyu YouTube’da açtıktan sonra hemen linkini kopyalayıp sayfayı kapatabilirsiniz.

Linkimizi de kopyaladığımıza göre VLC Media Player’ın sol üst köşesinde yer alan “Ortam” menüsüne girerek oradan da “Ağ Akışı Aç…” penceresini açıyoruz.

“Ağ akışı aç” menüsüne girdiğimizde “Bir ağ İnternet adresi yazın:” bölümü YouTube adresini girmemiz gereken kısım oluyor. Resimde de görebileceğiniz kısıma direkt olarak elde ettiğiniz linki yapıştırabilirsiniz.

Linkimizi de yapıştırdıktan sonra “Oynat” butonuna tıklarsak videomuz hemen karşımıza geliyor ve oynatılmaya başlıyor. Web üzerinden değil de medya oynatıcılar ile video oynatmaktan hoşlananların beğeneceğini düşündüğüm bu özelliği dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Bu yazıda dünyanın en popüler medya oynatıcılarından bir tanesi olan VLC üzerinden YouTube videosunu nasıl izleyebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

VLC ile Video Formatı Dönüştürme Nasıl Yapılır?
YAZILIM

VLC ile Video Formatı Dönüştürme Nasıl Yapılır?

VLC, video formatı dönüştürme dahil olmak üzere pek çok işlemin gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor.

YORUMLAR