Valve Nedir? Kurucusu Kimdir?

Dünya üzerindeki en büyük oyun şirketlerinden biri olan Valve nedir? Kurucusu kimdir? Meraklıları için açıkladık. 

valve-nedir0

Dünyanın en büyük şirketlerinden artık oyun şirketleri de var. Bu şirketlerden biri de Valve'dır. Öyle ki Steam'in sahibi olann Valve şu an herkesin oyun satın aldığı ve oyun oynadığı bir platform olarak biliniyor. Özellikle çıkardığı oyunlar ile de tüm dünyayı sarmıştır. Peki, Valve nedir? Kurucusu kimdir? Gelin yakından bakalım.

Valve Nedir? Kurucusu Kimdir?

Valve, kısaca bir oyun şirketidir. Dünyanın en büyük oyun pazarlarından biri olan Steam'in sahibidir. Valve, Amerika merkezli bir şirket olmakla beraber iki eski Microsoft çalışanı Gabe Newell ve Mike Harrington tarafından kurulmuştur. Dünya üzerinde en çok oynanan oyunlardan biri olan Counter-Strike ve Half Life'ın yapımcılarıdır.

valve-nedir01

Video oyunu geliştiricisi olan şirket pazarda büyük yer kaplamaktadır. Oyunları o kadar çok tutmuştur ki geçmişten günümüze Counter-Strike serileri ile herkesin gönlünü fethetmiştir. Birçok profesyonel e-spocunun üzerine kariyer inşa ettiği Counter-Strike oyunlarından keyif almamak epey zordur.

Valve'nin ne olduğunu anladığımıza göre kurucularından olan Gabe Newell kimdir onu konuşalım. Gelin bir de oyun dünyasının en büyük yüzlerinden biri olan Gabe Newell'a bakalım.

valve000

Valve'ın Kurucusu Gabe Newell Kimdir?

1962 yılında hayata gelen Gabe Newell 2 çocuk babasıdır. Her ünlü teknoloji lideri gibi üniversite terkdir. Ancak kendisi Harvard üniversitesini bırakmıştır. Kendisinin en önemli özelliklerinden biri de Microsoft şirketinin 271. çalışanıydı.

valve-nedir02

Yani şirket daha çok yeni iken işe girmiş ve bir zaman sonra ayrılmıştır. Fakat kendisi şu an milyarların kullandığı Windows işletim sisteminin ilk 3 sürümünü geliştirmede katkıda bulunmuştur.

Gabe Newell, meşhur Counter-Strike oyununun çıkmasına vesile oldu. Tabi ondan önce Half-Life piyasaya çıkmış ve tarihe adını kazımıştı. Counter-Strike ise sadece Half-Life'ın bir modu olarak karşımıza gelecekti ama oyuncular oyunu o kadar çok sevecekdiki internet kafelerin vazgeçilmez oyunları arasında olacaktı.

Günümüzde artık milyonlarca kişi CS 2 oynuyor ve bu yapım pek çok kişinin favori oyunu haline geldi.

Bu içeriğimizde Valve nedir, kurcusu kimdir gibi soruya cevap verdik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR