Valorant Ping Sorunu Çözümü Nedir?

Valorant ping sorunu neden olur, Valorant'ta ping düşürme yöntemler neler gibi soruların cevabını mı araştırıyorsunuz? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı!

Valorant ping sorunu ile günümüzde pek çok oyuncu mücadele ediyor çünkü bu problem, oyun deneyimini olumsuz yönde etkiliyor ve oyuncuların oyunda kötü bir performans sergilemesine yol açıyor. Peki, yüksek ping probleminin çözülebilmesi için hangi yöntemlerin uygulanması gerekiyor?

Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Valorant, uzun yıllardır popülerliğini devam ettiriyor. Günümüzde milyonlarca oyuncu tarafından oynanan çevrim içi FPS oyununda bazen yüksek ping problemi ile karşı karşıya kalınabiliyor.

Valorant ping düşürme yöntemlerine geçmeden önce sorunun olası nedenlerine göz atmak, sorunun temeline inmek açısından faydalı olabilir. Bu sebepten ötürü yöntemlerden önce sorunun neden kaynaklandığına bir göz atalım.

Valorant Ping Sorunu Neden Olur?

  • Wi-Fi kaynaklı sorunlar
  • Arka planda güncelleme yapılması
  • Bilgisayarda zararlı yazılımın bulunması
  • VPN kullanmak
  • Valorant sunucuları

Ping, çevrim içi oyunlarında gecikme süresini ifade eder. Oyun sunucusu ile internetiniz arasında gerçekleştirilen veri aktarımı sırasında gecikme süresi ne kadar yüksek olursa pinginiz de o kadar yüksek olur. Peki, gecikme süresini arttıran faktörler neler olabilir? Oyunlarda gecikme süresinin yüksek olmasının başlıca nedenlerine aşağıdan bakabilirsiniz.

Wi-Fi Kaynaklı Sorunlar

  • Cihazın modeme yeterince yakın olmaması.
  • İnterneti çok sayıda insanın kullanması.
  • Modemde teknik sorunların bulunması.
  • Wireless kartının bozulması.
  • Cihazın aşırı ısınması.

İnternete bağlanmak için bir Wi-Fi ağını kullanıyorsanız sorunun ana kaynağı kablosuz ağ bağlantısı olabilir. Cihazınız modeme yeterince yakın olmayabilir. Bu, internet bağlantısından düşük performans almanıza yol açar.

Elbette tek ihtimali cihazın modeme yeterince yakın olmaması değil. Bunun yanı sıra interneti çok sayıda kişi kullanıyor olabilir, modemde teknik sorunlar bulunabilir, wireless kartı bozulabilir ya da cihaz aşırı ısınmış olabilir. Tüm bu sebepler, yukarıdaki paragrafta da belirttiğimiz üzere kötü bir internet bağlantısının deneyimlenmesine yol açabilir. 

Arka Planda Güncelleme Yapılması

Arka planda bir güncelleme yapıldığında yüksek ping problemi yaşama ihtimaliniz yüksektir. Bu durumda haberiniz olmadan otomatik güncelleme yapan tüm yazılımlarda otomatik güncelleme seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekir.

Bilgisayarda Zararlı Yazılımın Bulunması

Zararlı yazılım çeşitleri oldukça fazladır ve tahmin edilebileceği üzere dolaylı yoldan gecikme sürenizi arttırabilecek kötü amaçlı yazılımlar da bulunmaktadır. Dolayısıyla Valorant ping sorunu, sisteminize bulaşan kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanabilir.

VPN Kullanmak

VPN kullanımı her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Bu nedenle gecikme süresinin yüksek olması, VPN kullanmanızdan kaynaklı olabilir. VPN hizmetleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için VPN nedir sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Valorant Sunucularında Sorun Olması

Yüksek ping sorunun başka bir sebebi de oyun sunucusunun yüksek talep almasıdır. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse Valorant'ın sunucuları hizmet veremeyecek durumda olabilir ve bu durumda sorun sizden değil sunucudan kaynaklanmaktadır.

Valorant Ping Sorunu İçin Çözüm Yolları

  • Sorunun sizden kaynaklı olup olmadığını kontrol edin.
  • Wi-Fi Kaynaklı sorunları tek tek ele alın.
  • Otomatik güncellemeleri kapatın.
  • Anti virüs programı kullanın.
  • VPN kullanmayın.

Valorant ping düşürme yöntemleri neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için çözüm yollarını yukarıda sıraladık. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sorunun Sizden Kaynaklı Olup Olmadığını Kontrol Edin

Yüksek ping sorunu her zaman oyuncunun kendisinden kaynaklı olmayabiliyor. Oyun sunucularına düzenlenen saldırılar, oyuncuların gecikme süresini arttırabiliyor ve oyunlarda ara ara düşmesine neden olabiliyor. Sorun Valorant'ın sunucularından kaynaklanmaktaysa ne yazık ki oyuncunun elinde ping sorununun çözümü için çok fazla seçenek bulunmamaktadır.

Wi-Fi Kaynaklı Sorunları Tek Tek Ele Alın

Dizüstü bilgisayarınızı modemin yanına götürün ve gecikme süresinde bir düzelme olup olmadığını kontrol edin. Düşük Wi-Fi sinyali varsa sinyal gücünde artış yaşanabilir ve bununla birlikte daha iyi bir internet bağlantısı elde edilebilir.

İnterneti sizin dışınızda birileri kullanıyor mu? Eğer kullanıyorsa bu kişilerin sayısını ve herhangi bir indirme işlemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğini öğrenin. İnternete bağlı olan kişi sayısı fazlaysa ve bu kişiler indirme ve yükleme işlemleri yapıyorsa pingin yani gecikme süresinin artmasına yol açabilir.

İlk iki paragraf da size yardımcı olmadıysa modemde bir sorun olup olmadığını kontrol etmenin zamanı gelmiştir. Teknik yardım almadan önce sorunun bilgisayarınızdan kaynaklanmadığını teyit etmek için farklı bir cihaz kullanarak Wi-Fi ağına bağlanın. Diğer cihazda da gecikme süresi yüksek ise bir sonraki paragrafa göz atabilirsiniz.

Yüksek ping problemi, Wireless kartının bozulmasından kaynaklanabilir. Wireless kartı bozulduğunda internetinizin çok yavaşladığını fark etmemek mümkün değildir fakat herhangi bir adım atmadan önce ethernet kablosu kullanarak Wireless kartında bir sorun olup olmadığını öğrenin.

Ethernet kablosu takılıyken internetiniz hızlı ve gecikme süresi rahatsız edecek seviyede değilse Wireless kartını değiştirmeniz gerekebilir ama bunu yapmak istemiyorsanız Valorant'ı ethernet kablosu takılı bir şekilde oynamaya devam edebilirsiniz.

Bilgisayarınızın aşırı ısınması da gecikme süresini dolaylı yoldan arttırabilmektedir. Dizüstü bilgisayarınızın çok aşırı ısındığını düşünüyorsanız soğutmayı deneyin.

Otomatik Güncellemeleri Kapatın

Bilgisayarınıza yüklediğiniz programlar, sizi güvende tutmak için otomatik olarak güncelleme seçeneğini varsayılan olarak etkin olarak gelir. Ayrıca Windows da arka planda güncelleme yapıyor olabilir. Bu, güvenliğiniz için faydalı olsa da arka planda gerçekleşen uzun süreli bir güncelleme yüksek ping sorunu yaşamanıza neden olabilir.

Söz konusu nedenden ötürü otomatik güncellemeleri ya da bu otomatik güncellemenin etkin olduğu yazılımları video oyunu oynarken kapalı tutabilirsiniz.

Anti Virüs Programı Kullanın

Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarınızı zombi bilgisayara dönüştürebilir. Bilgisayar korsanları, bu yazılımlar sayesinde sizin bilginiz olmadan başka sunuculara saldırabilir. Bu da en nihayetinde kendinizi yüksek ping sorununun çözüm yollarını ararken bulmanıza yol açabilir.

Sorunun üstesinden gelmek için ücretsiz antivirüs programları kullanabilirsiniz. Bu hizmetler aracılığı ile sistemi tarayabilirsiniz. Böylelikle bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılımın bulaşıp bulaşmadığını görebilirsiniz. Tarama işleminin ardından virüsleri temizleyebilmeniz de mümkün. 

VPN Kullanmayın

VPN programları kullanmak çoğu zaman internetin yavaşlamasına neden olabiliyor. Bunu önlemenin tek yolu, VPN kullanmamaktan ya da mevcut programdan daha iyi bir hizmeti kullanmaya başlamaktan geçiyor.

Valorant FPS Arttırma Nasıl Yapılır?
OYUN

Valorant FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

Valorant FPS arttırma yöntemleri neler sorusunun yanıtı, çevrim içi tabanlı FPS oyununu oynayan oyuncuların büyük bir kısmı tarafından merak ediliyor.

Bu yazıda Valorant ping sorunu için çeşitli çözüm yöntemlerini sıraladık. Ayrıca problemin olası nedenlerini de açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca hesabınızın parolasını değiştirmek isterseniz Valorant şifre değiştirme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya da göz atabilirsiniz. 

YORUMLAR