uTorrent ile Nasıl Dosya İndirilir

uTorrent, dosya indirme işleminin oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Peki, uTorrent üzerinden nasıl torrent dosyası indirilir?

uTorrent ile dosya indirme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden internet kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve popüler torrent programı üzerinden nasıl dosya indireceğinizi öğrenebilirsiniz.

İnternetten dosya indirmenin pek çok yolu var. Kimi kullanıcılar çevrim içi dosya barındırma hizmetlerini tercih ederken kimileri ise torrent dosyalarını kullanarak Bittorrent sistemi üzerinden dosyalarını indirmeyi tercih ediyorlar.

Standart dosya barındırma servislerinin pek çok sorunu ve bekletme süreleri mevcut olduğundan dolayı torrent kullanmak çok dosya indiren kullanıcılar için gerekli hâle geliyor. Günümüzde pek çok ücretsiz torrent programları bulunuyor. Bu, kullanıcıların kafasında soru işareti oluşmasına yol açıyor.

Torrent dosyalarını indirme programlarının bazıları sunduğu kullanışlı özellikler ve kullanıcı dostu arayüz ile ön plana çıkıyor. Bu programların arasında uTorrent de bulunuyor. Torrent programı denildiğinde akla ilk gelen hizmetlerden bir tanesi olan uTorrent, çok kolay bir kullanıma sahip.

Dünyanın en popüler programlarından bir tanesi olan uTorrent'i yeni yüklediyseniz, program üzerinden torrent indirme işleminin nasıl yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazıda söz konusu hizmeti kullanarak torrent dosyası indirmenin temel noktalarından bahsedeceğiz.

uTorrent ile Dosya İndirme Adımları Neler?

  • Bir torrent dosyası indirin.
  • İndirdiğiniz dosyanın üzerine çift tıklayın.
  • uTorrent açılacaktır.
  • Kısa sürede indirme işlemi başlayacaktır.

Öncelikle ilk yapmanız gereken web sitemizde yer alan uTorrent programını indirmek ve kurulumunu gerçekleştirmek. Programı indirmek için yukarıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna tıklamanız hâlinde indirme işlemi başlayacak.

İndirme süreci, internet bağlantı hızınıza göre değişkenlik gösterebilir ancak dosya boyutu düşük olduğundan ötürü kısa süre sonra tamamlanacaktır. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra dosyanın üzerine çift tıklayarak kurulum sürecini başlatabilirsiniz.

Ekranda yer alan talimatları izleyerek kurulum sürecini tamamlayın. İşlemi tamamlamanız durumunda program bilgisayarınıza yüklenecektir. Bu işlemin ardından internetten bir torrent dosyası indirin. İndirdiğiniz dosyanın üzerine çift tıklayın.

Dosyanın üzerine çift tıkladığınız takdirde otomatik olarak uTorrent programı açılacaktır. Kısa süre içerisinde indirme işlemi başlayacaktır. Bu süreçte sorun yaşayan internet kullanıcıları için adımları görsellerle daha detaylı bir şekilde açıkladık.

Program kurulum dosyanız indikten sonra dosyaya tıklayın ve aşağıda göreceğiniz pencerede “Çalıştır” butonuna basın. Karşınıza çıkan dil seçimi bölümünden “Turkish”i seçerek programın kurulumun ardından Türkçe dilinde çalışmasını sağlayın.

Aşağıda göreceğiniz ekran karşınıza çıktığında tüm seçili olanları kaldırın. Kaldırmamanız durumunda uTorrent arama motorunuzu, ana sayfanızı değiştiriyor ve web tarayıcınıza bir bar ekliyor. Hepsini kaldırdıktan sonra ilerlemeye devam edin.

Kurulumun ardından program açılacak ve karşınıza ana ekran çıkacaktır. Ancak şu aşamada herhangi bir torrent dosyasını açmadığımızdan dolayı herhangi bir indirme işlemi gerçekleşmeyecektir.

Peki torrent dosyalarını nereden indireceğiz? Google’da yapacağınız ufak bir arama karşınıza pek çok torrent sitesi çıkacaktır. İndirmek istediğiniz resim, video, ses veya diğer tip dosyaların adını arama kutucuklarına yazarak mevcut olan torrent dosyalarını görebilirsiniz.

Unutmayın, bir torrent dosyasının “seed” bölümünde ne kadar çok kişi varsa ve “leech” bölümünde ne kadar az kişi varsa dosyalarınız o kadar hızlı indirilecektir.

“Download Torrent” ve diğer sitelerdeki benzer butonları kullanarak torrent dosyanızı indirmeye başlayabilirsiniz.

Yasal uyarı: Dağıtımı ve izinsiz kullanımı yasak olan programları lütfen indirmeyiniz ve kullanmayınız.

Torrent dosyanızı web tarayıcınızın indirilen dosyalar bölümünden bulup üstüne tıklayarak açmanız gerekiyor.

Torrent dosyasını açtığınız anda uTorrent tekrar aktif hale gelecektir. Karşınıza çıkan pencerede indireceğiniz konumu seçebilir ve torrent içerisinden ayıklamak veya indirmek istemediğiniz dosyalar olursa bunları seçebilirsiniz.

İndirme işlemini başlattıktan sonra ana ekranınızda indirme sürecini ve hızını görebilirsiniz. İndirme tamamlandığında ise dosyalarınızı yüklediğiniz klasöre giderek hepsine ulaşabilirsiniz.

uTorrent kullanarak torrent kullanımı işte bu kadar kolay. İnternet ve bilgisayar kullanıcı düzeyiniz her ne olursa olsun bu temel adımları takip ederek istediğiniz dosyaları kolayca bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

uTorrent Hızlandırma Ayarları Nelerdir?
YAZILIM

uTorrent Hızlandırma Ayarları Nelerdir?

uTorrent hızlandırma işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan torrent programına ilişkin merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan torrent programı üzerinden dosya indirebilmek için uygulamanız gereken adımları açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR