Telegram Canlı Konum Paylaşma Nedir, Nasıl Yapılır?

Telegram'da WhatsApp uygulamasında olduğu gibi canlı konumunuzu paylaşabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, Telegram'da canlı konum paylaşımının detayları!

Popüler sosyal medya araçlarından biri olan Telegram, kullanıcılarına birçok fonksiyonel özellik sunuyor. Bunlardan biri de canlı konum paylaşımı olarak karşımıza çıkıyor.

Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi Telegram’da da konuştuğunuz kişilerle sohbet pencerenizde canlı olarak konumunuzu paylaşma imkânınız var. Bu yazımızda Telegram’da canlı konum nasıl paylaşılır? Bu özellik ne için kullanılır? Konularını ele alıyoruz. İşte, detaylar!

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır? Hesap Silme Linki 2024
NASIL YAPILIR

Telegram Hesap Silme Nasıl Yapılır? Hesap Silme Linki 2024

Telegram hesap silme linki, profilin kalıcı olarak çok pratik bir şekilde kapatılmasına imkân tanıyor. Böylece popüler anlık mesajlaşma hizmetini kullanmaya devam etmek istemeyen kişiler hesaplarını hızlıca silebiliyor.

Telegram Canlı Konum Paylaşma Nedir?

Telegram’da sohbet ettiğiniz kişilere konumunuzu bildirmek ve bu bilginin anlık olarak sizin hareketleriniz doğrultusunda güncellenmesini sağlamak için canlı konumunuzu paylaşmanız gerekiyor.

Normal konum paylaşımında statik bir şekilde bulunduğunuz nokta işaretlenirken canlı konum özelliğinde haritada bulunduğunuz yeri gösteren işaret sizinle birlikte hareket ediyor.

Bir yerden başka bir yere giderken yolun neresinde olduğunuzu takip edebilmesi için arkadaşlarınızla canlı konumunuzu paylaşabilirsiniz.

Herhangi bir tehlike ile karşılaşacağınızı düşündüğünüz zamanlarda yakınlarınızla canlı konum paylaşımı yaparak uygulama üzerinden onların sizin bulunduğunuz noktaları takip etmesini sağlayabilirsiniz.

İzleyeceğiniz rotayı başkalarının da görmesini istediğiniz durumlarda da bu özellikten yararlanabilirsiniz. Aktif konumunuzu takip eden kişiler sizin hangi yoldan gittiğiniz bu özellik sayesinde harita üzerinden görüntüleyebilir ve ihtiyaç halinde aynı rotayı kolayca izleyebilir.

Peki, bu özellik nasıl kullanılır? Yani, Telegram’da canlı konum paylaşmak için izlemeniz gereken adımlar neler? Gelin, birlikte bakalım.

Telegram Canlı Konum Paylaşma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mobil cihazınızda Telegram uygulamasını açın.
  • Önceden oluşturduğunuz hesabınıza ait kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile giriş yapın.
  • Canlı konumunuzu paylaşmak istediğiniz kişiyle mevcut bir sohbetiniz bulunuyorsa bu sohbet penceresine girin.
  • Eğer bu kişiyle daha önce sohbet başlatmadıysanız yeni sohbet oluşturun.
  • Bu pencerede bulunan + butonuna basın.
  • Konum seçeneğine tıkladıktan sonra ‘canlı konum’u seçin.
  • Canlı konum bilgisinin ne kadarlık bir süre boyunca karşı tarafla paylaşılmasını istiyorsanız buna uygun olan süre seçimini tamamlayın.
  • Bu adımları izlediğinizde belirlediğiniz süre boyunca konumunuz anlık güncellemeler karşı taraf ile paylaşılıyor olacak.

Telegram Numara Gizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Telegram Numara Gizleme Nasıl Yapılır?

2021 Yılında dünya üzerinde 700 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşan sohbet uygulaması Telegram, her geçen gün daha da popülerleşmekte ve milyonlarca kullanıcıyı kendine çekmekte.

Daha önce bu özelliği kullanmış mıydınız? Siz canlı konum paylaşımı için hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz? WhatsApp mı yoksa Telegram mı? Sizce hangisi daha gerçekçi bir takip sağlıyor? Tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

YORUMLAR