İnanması Güç Çok Acayip Şeyler

Dünyada belki her saniye garip olaylar oluyor, sizin için bazı ilginç, inanması güç belge ve fotoğrafları bir araya topladık.

İnanması Güç Çok Acayip Şeyler

Dünyada belki her saniye garip olaylar oluyor, belgeler ortaya çıkıyor. Bunların hepsini haber olarak yazmak ya da takibe alabilmek imkansız. Bazen inanmakta güçlük çekiyorsunuz. Sizin için bazı ilginç, inanması güç belge ve fotoğrafları bir araya topladık. 

1- Norveç’te bulunan bir hapishanenin bekleme ve görüşme odası.  Bir mahkum dışarıya çıkma izni alamıyorsa ailesini ve arkadaşlarını burada ağırlayabilir. Hem de tüm gün boyunca.

2- Bu süpersonik jet uçağı pencere yerine dışarıda olanı biteni içeride LCD ekranlara yansıtan bir kamera sistemiyle donatılmış. Tüm duvarlardan manzarayı seyredebilmeniz mümkün. Oldukça etkileyici ve belki biraz da ürkütücü belki.

3- Amerika’da bir hapishanede yapılan aramalarda bulunan saldırı ve savunmaya yönelik “el yapımı” araç ve gereçler oldukça düşündürücü değil mi?

4- Manhattan bildiğiniz gibi bir ada, adanın 60 -70 metre altında bulunan tüneller düşündürücü ve son derece esrarengiz duruyor.

5- Belki de herkesin hayatını kurtaran bir cevapsız arama. İşte El yapımı (IED) yüksek tahrip gücü olan bir bombaya bağlı olan telefon. Cihaz aramaya cevap vermeyince yüzlerce kişi büyük bir felaketten kurtuldu.

6- Lois Gibson adında robot suçlu resimleri çizen memur, o kadar detaylı ve düzgün çalıştı ki, 34 yılda bin davanın suçlularının bulunması ve tutuklanmasında emeği geçti. 

7- Dorothy adında bir şempanzenin ölümünden sonra, tüm ailesinin ona veda etmeye gelmesi gözleri dolduran bir sahne olarak hatırlanır. Özellikle veda eden şempanzelerin yüzündeki hüzün ve şaşkınlık son derece düşündürücü.

8-Tamamen el yapımı bu iki silah ABD’nin maksimum güvenlikli hapishanelerinden birinde bulunmuştu. İşçilik ve teknik akıllara durgunluk veriyor. 

9- McDonald’s ta gerçekten menüde bulunan her bir parçanın, etin, patatesin ve bilumum diğer malzemelerin gider pusulası. Maliyet ve kar hesabını buradan siz kendiniz yapabilirsiniz. Birimleri dolar ve sent olarak hesaplayın.

10- Bir yumurta kabuğunun içini boşalttıktan sona üzerine 2 bin delik açarak bu dekoratif objeyi yapan inanın sabrını düşünebiliyor musunuz?

Bonus:

Kowloon Kenti, Hong Kong’un polisin giremediği, fuhuş, kumar ve uyuşturucun kol gezdiği, kendi içinde garip bir ekonomisi olan ve binlerce kişinin yaşadığı bir bölge. Girenin tekrar çıktığını da pek rastlanmıyor. 

Bir Garip Windows Phone 8 Hatası

Microsoft'tan Windows 8 Arayüz Problemine Garip Çözüm

YORUMLAR