Hiç Düşünmeden Poké Topu Fırlatacağınız Kanlı Canlı 17 Yaratık

Pokémon'ların gerçek hayattaki hallerini merak etmiş miydiniz? İşte cevabı:

Hiç Düşünmeden Poké Topu Fırlatacağınız Kanlı Canlı 17 Yaratık

Pokémon GO ile birlikte artık küresel bir çılgınlığa dönüşen Pokémon'lar, aslında 90'lı yılların ortasından bu yana hayatımızın içinde. Satoshi Tajiri tarafından ortaya atılan bir fikirle geliştirilmeye başlanılan ilk Pokémon oyunu, Japonya'da yakaladığı başarının ardından diğer bölgelerde de çıkmış ve büyük başarı yakalamıştı. Yakalanan başarının ardından çekilmeye başlayan anime, oyunun başarısını da katlamış ve bütün Dünya çocukları tarafından dört gözle izlenmişti. Taijiri'nin Pokémon'ları aslında gerçek hayattan esinlenilmiş yaratıklardı. 

Satoshi Tajiri, Tokyo'nun kenar semtlerinden biri olan Machida'da doğmuş ve bütün çocukluğunu mahallesindeki böceklerle ilgilenmiş ve vaktini onları toplayarak geçirmiş. Teknik üniversite yıllarında oyun geliştirmeye merak salan, hatta bu sırada Nintendo tarafından düzenlenen bir oyun tasarım yarışmasında ödül bile alan Tajiri, 1981 yılında 18 yaşındayken, arkadaşı Ken Sugimori ile birlikte Game Freak isimli bir oyun dergisi çıkarmaya başlamışlar. Ardından iki kafadar teknik bilgilerini kullanarak, bunu video oyun stüdyosuna aktarmışlar ve ilk oyunları olan Pokémon'u geliştirmeye başlamışlar.

1990'lı yılların başlarında iki çocuğun GameBoy'ları birbirine başlayan Game Link Cable ile birlikte oyun oynadığı gören Satoshi Tajiri, bu kablonun üzerinden böceklerin aktarılabileceğini düşünmüş ve Pokémon fikri o günden sonra gelişmeye başlamış. Çocukluğunda yakaladığı böcekleri ve onların nasıl değiştiğini düşünen Taijiri, bunu bir oyun fikrine dönüştürmeye kadar vermiş. Altı yıl boyunca Pocket Monster Red and Green üzerinde çalışan yapımcı, bu sırada Nintendo'dan destek almak istediyse de oyununu tam olarak anlatamadığı için başarılı olamamış. Fakat Mario, Legend of Zelda, Donkey Kong ve Pikmin gibi oyunların yapımcısı Shigeru Miyamoto, kendisine akıl hocası olarak destek vermeye başladıktan sonra, Dünya'nın en büyük serilerinden bir tanesi ortaya çıkmış. Biz de bu yazımızda, Tajiri'nin hangi böceklerden ve hayvanlardan esinlenerek Pokémon'ları yarattığını tahmin etmeye çalıştık ve Pokémon'ların gerçek hayattaki hallerini bulduk.

1- Poliwag - Transparan İribaş (Kurbağa Yavrusu)

2- Victreebell - Su İbriği Bitkisi

3- Caterpie - Kaplan Kırlangıçkuyruğu Tırtılı

4- Mudkip - Askolotl

5- Vileplum - Ceset Çiçeği

6- Shellos - Chromodoris Lochi

7- Magikarp - Sarı Gözlü Kayabalığı

8- Charmender - Dev Çin Semenderi

9- Beedrill - Asya Dev Eşek Arısı

10- Kakuna - Arı Kozası

11- Metapod - Küçük Beyaz Kelebek Kozası

12- Seaking - Calico Japon Balığı

13- Pidgey - Ardıç İpekkuyruğu

14- Omanyte - Ammonite Fosili

15- Pikahcu - Pika

16- Sandlash - Pangolin

17- Drowzee - Malay Tapiri

Türkiye'nin En Kapsamlı Pokemon Go Rehberi

Pokemon Go 100 Milyon İndirilmeye Ulaştı

Ingress Kullanarak Pokémon Nasıl Yakalanır? 

YORUMLAR