Google IO 2014'ün En Dikkat Çeken Konuları

Google IO 2014 Geliştiriciler Konferansı yine birçok yeniliğe şahit oldu. Konferansın en dikkat çeken noktalarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Google IO 2014'ün En Dikkat Çeken Konuları

Google'ın her sene düzenlediği geliştirici konferansı bu yıl da birçok yeniliğe ve gelişmeye tanık oldu. Teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği konferans oldukça dolu bir içeriğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Dünya devi markaların adeta kendi ürünlerini ve teknolojilerini tanıtmak için yarıştığı bu konferansın en dikkat çeken noktalarını sizler için derledik. Android işletim sisteminden giyilebilir teknoloji ürünlerine kadar uzanan bu listede gelecekte teknoloji namına neler göreceğimize göz atabilirsiniz.

Android'e Makyaj Operasyonu

Google'ın popüler mobil işletim sistemi Android yakında yepyeni bir görünüme kavuşacak. Köklü bir değişimden ziyade daha çok makyaj olarak niteleyebileceğimiz bu değişiklikler yeni animasyonlar ve butonlar gibi dizayn elementleri üzerine yoğunlaşıyor.

Söz konusu bu yeni animasyonlar üreticilerin menüler arasındaki geçişleri daha kolay ve keyifli hale getiren tasarımlar yapmasına imkan tanıyacak. Bu makyaj operasyonu ile birlikte Google mobil cihazlar, internet siteleri ve hatta arabalarda kullanılan işletim sistemlerine kadar uzanan skalada benzer Android deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

Kısaca Android işletim sistemi tek tipleşmeye gidiyor. Mobilde ayrı, bilgisayarda ve arabada ayrı arayüzlerle karşılaşmayacağız.

Android'in Gelecek Versiyonu Geliştiriliyor

Android işletim sisteminin gelecek versiyonu dizaynın yanı sıra yeni bildirim özelliklerine sahip olacak. Bu bildirim özellikleri ile kullanıcılar bildirimleri önemliden önemsize sıralayabilecek. Bu sayede ihtiyaçları olmayan bildirimler gereksiz zamanlarda dikkat dağıtmayacak ve önem sırasına göre sıralanacak.

Daha iyi bir deneyim yaşatmayı planlayan bu yeni versiyon devrimsel nitelikler taşımak yerine var olanı geliştirmeyi amaçlıyor.

Android Wear'a Adım Adım

Google giyilebilir cihazlar ile kullanıcıların akıllı telefonlarını ceplerinden daha az çıkarmalarını amaçlıyor. Cihazlara gelen bildirimler, mesajlar ve çağrılar bu giyilebilir cihazlar sayesinde anında yönetilebilecek hem de akıllı telefonu cepten çıkartmadan.

Android Wear adı verilen bu sistem LG ve Samsung tarafından üretilen akıllı saatler üzerinde kullanılıyor. Arayüz mümkün olduğunca basit tutulmuş ve kullanıcılara hızlı bir kullanım deneyimi sunmak amaçlanmış.

Android Sürücüleri de Unutmuyor

Akıllı telefonlar ve bu cihazlar için geliştirilen mobil işletim sistemleri artık araçlarımızda da yerini almaya başladı. Apple tarafından duyurulan CarPlay'den sonra Android Auto da araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak türden özelliklere sahip.

Son derece kolay ve sade bir arayüze sahip olan Android Auto'da kusursuz sesli komut özelliği ve navgasyon yönetim sistemi kullanılıyor.

Android TV ile Yepyeni Medya Deneyimi

Chromecast ufak tefek güncellemeler haricinde devrimsel bir yeniliğe maruz kalmadı. Fakat Android TV bu konuda gerçekten yepyeni bir bakış açısıyla sunuluyor. Android TV ile kullanıcılar diledikleri filmleri ve YouTube videolarını hoş görünen arayüzü kullanarak izleyebilecek.

Netflix'e benzer bir arayüzle sunulan Android TV'de tüm içerikler kart görünümünde sunuluyor. Seyirciler filmler arasında geçiş yapambilmek için sağa veya sola kaydırma hareketini kullanabiliyor. Android TV'nin en fazla dikkat çeken özelliği ise Google arama motorunu içermesi. Dilediğiniz içeriği bu özlelik ile aratarak izleyebilirsiniz.

Google Docs, Office Dosyalarını Düzenleyebilecek

Google Docs kullanıcıları dosyalarını düzenlemek için başka formatlara dönüştürme derdinden kurtuluyor. Bu özelliğin kazandırılmasıyla birlikte Google Docs, Microsoft Office'e karşı duruşunu sağlamlaştıracaktır.

Bu durumu kutlamak adına Google, 'Google Slides For Android' adındaki slayt oluşturma ve düzenleme uygulamasını uygulama markette sunmaya başladı. Uygulamanın iOS kullanıcılarıyla ne zaman buluşacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Google Sağlığınıza Çok Önem Veriyor

Google, Google Fit adı verilen platform sayesinde sağlıkla ilgili tüm içerikleri kullanıcılarla buradan buluşturacak. Sağlık ve spor uygulamaları üreten geliştiricilerin içerikleri Google Fit üzerinde yer alacak bu kullanıcılar bu platformda kendi profillerini oluşturabilecek.

Google Fit ayrıca sağlık konusunda yardımı dokunan ipuçlarının da paylaşılacağı bir platform olma amacı taşımakta. Bu platform en iyi ihtmalle birkaç hafta sonra kullanılabilir duruma geçecek.

Android İçin GIF Oluşturma Uygulamaları

YORUMLAR