Facebook Hesabını Tamamen Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabını tamamen silme işlemi nasıl yapılır? Facebook hesap dondurma için hangi adımlar uygulanmalı? Bu soruların yanıtı için yazımıza bakabilirsiniz.

Facebook hesabını tamamen silme işlemi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için çok detaylı bir rehber hazırladık. Rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak söz konusu işlemi oldukça pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

İlk olarak 2004 yılında kullanıma sunulan ve kısa süre içerisinde çok büyük bir popülerliğe ulaşan Facebook, şu anda dünya genelinde milyonlarca internet kullanıcısı tarafından kullanılıyor. Popüler sosyal medya platformunu kullanan kişi sayısı çok fazla ancak çoğu kişi hizmeti artık kullanmak istemeyebiliyor.

Facebook Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Facebook Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Facebook arama geçmişi silme işlemi için gerekli olan adımlar nelerdir? Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformundaki arama geçmişinizi görüntüleyebilir ve silebilirsiniz.

Facebook, günümüzde özellikle genç kişiler tarafından pek tercih edilmemeye başladı. Dolayısıyla daha önce hesap oluşturan kişiler, popüler sosyal medya hizmetinde yer alan profilini silmek istiyor. Bu kullanıcıların kafasında "Facebook hesabı kapatma nasıl yapılır?" şeklinde bir soru oluşuyor.

Başlıktan da anlayacağınız üzere bu yazı, hesabınızı kalıcı olarak kapatmaya yönelik işlemleri içeriyor ve ne yazık ki bunun hiçbir şekilde bir geri dönüşü yok. Yani profilinizi kapatmaya karar vermeden önce iki kere düşünmenizde fayda var.

Aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra hesabınıza 30 gün boyunca girmemeniz gerekiyor. Eğer bu süre zarfında söz konusu işlemden vazgeçerseniz hesabınıza giriş yapmanız yeterli olacak. Bu durumda talebiniz iptal edilecek ve hesabınızı kullanmaya devam edebileceksiniz.

Facebook Hesabını Tamamen Silme Adımları Neler?

  • İnternet tarayıcısını açın.
  • Facebook’un resmi web sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki aşağı ok simgesine tıklayın.
  • "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisini seçin.
  • Ayarlar menüsüne girin.
  • "Facebook Bilgilerin" sekmesine basın.
  • "Dondurma ve Silme" yazısına tıklayın.
  • "Hesabı Sil" seçeneğini seçin.
  • "Hesabı Silme İşlemine Devam Et" yazısına tıklayın.
  • "Hesabı Sil" seçeneğini seçin.
  • Hesabınızın şifresini girin.
  • "Devam" butonuna basın.

Dünya genelinde çok popüler bir sosyal medya hizmeti olan Facebook’u artık kullanmak istemiyorsanız uygulamanız gereken birkaç adım yer alıyor. Bu adımları sırası ile uygulamanız halinde kalıcı hesap silme işlemi, başarılı bir şekilde tamamlanacak.

Söz konusu yöntem için ilk olarak Facebook isimli popüler sosyal medya platformunun resmi internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Web sitesini ziyaret ettikten sonra e-posta adresi ya da telefon numarasını girin. Hemen ardından parolanızı yazın. Üyelik bilgilerinizi girdikten sonra ister "Giriş Yap" butonuna isterseniz Enter tuşuna basarak hesabınıza giriş yapın.

Hesabınıza eriştikten sonra sosyal medya platformunun arayüzü ile karşı karşıya kalacaksınız. Platformun ana sayfasının sağ üst köşesinde yer alan aşağı ok simgesine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisine tıklayın.

Ayarlar ve Gizlilik kategorisi üzerinden ayarlar menüsünü görüntüleyin. Bu işlemin hemen ardından sol kısımda konumlanan "Facebook Bilgilerin" sekmesine girin. Daha sonra "Dondurma ve silme" yazısına tıklayarak hesap silme sayfasını ziyaret edin.

Açılan sayfa üzerinden "Hesabı Sil" seçeneğini seçin. Bir sonraki adımda "Hesabı Silme İşlemine Devam Et" yazısına tıklamanız gerekiyor. Bu işlemin ardından yeniden "Hesabı Sil" seçeneğine basın. Karşınıza çıkan kutucuğa hesabınızın şifresini girin ve son olarak "Devam" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirerek süreci tamamlayabilirsiniz.

Facebook hesabınızı tamamen sildikten sonra hesabınızı yeniden aktif hale getirebilmeniz mümkün değil. Hesap silme işlemini gerçekleştirdikten sonra 30 gün süre verilir. Verilen süre zarfında profilinize giriş yaparak söz konusu işlemi iptal edebilirsiniz ancak bu sürenin sonunda hesabına artık giremezsiniz.

Kalıcı hesap kapatma işleminin ardından profiliniz, gönderileriniz, videolarınız, fotoğraflarınız dahil olmak üzere eklediğiniz her şey kalıcı olarak kaldırılır. Facebook hesabınızda ekli olan kişiler ile iletişim kurmanıza olanak tanıyan Messenger isimli anlık mesajlaşma hizmetini de kullanamazsınız. Bu uygulamayı kullanabilmek için Facebook hesabına ihtiyacınız var.

Facebook hesabınız ile kayıt olduğunuz Pinterest ve Spotify gibi uygulamalar için Facebook Giriş özelliğini kullanabilmeniz mümkün değil. Hesabınız üzerinden gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler, silme işleminin ardından arkadaşlarınız tarafından görünmeye devam eder. Söz konusu mesajlar, karşı tarafın gelen kutusunda yer alır.

Oculus’ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız, sosyal medya hesabınızı kapattığınız takdirde Oculus bilgileriniz de silinir. Silinen bilgilerin arasında uygulama içi alışverişler ve başarılar da yer alıyor.

Söz konusu hesap kapatma işlemini gerçekleştirdikten sonra sadece sizin kontrol ettiğiniz Facebook sayfaları da kapanır. Bunun gerçekleşmesini istemiyorsanız sayfanızın tam kontrolünü farklı bir kullanıcıya verebilirsiniz. Bu sayede hesabınızı sildikten sonra bile sayfanız kapanmaz.

Facebook Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Web tarayıcısını açın.
  • Facebook sitesine girin.
  • Sağ üst köşede bulunan aşağı ok simgesine basın.
  • "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisine tıklayın.
  • "Ayarlar" menüsünü açın.
  • Sol kısımdaki "Facebook Bilgilerin" yazısına tıklayın.
  • "Dondurma ve Silme" yazısına tıklayın.
  • "Hesabı Dondur" seçeneğini seçin.
  • "Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et" yazısına tıklayın.
  • Talimatları izleyin.

Facebook Hesabını Dondurunca Neler Olur?
SOSYAL MEDYA

Facebook Hesabını Dondurunca Neler Olur?

Facebook son yıllarda çeşitli skandallar ile gündeme geldi ve kullanıcılar, Facebook’un güvenli olmadığı kanısına vardı.

Hesabınızı tamamen kapatmak yerine geçici süreliğine dondurmak istiyorsanız uygulamanız gereken bazı adımlar bulunuyor. Bu adımlar, kalıcı hesap kapatma işlemlerine biraz benzerlik gösteriyor. Söz konusu yöntemi uygulamak için ilk önce web tarayıcısını açın ve ardından sosyal medya hizmetinin resmi internet sitesine girin.

Sosyal ağın sitesini ziyaret ettikten sonra üyelik bilgileri ile hesabınıza giriş işlemini gerçekleştirin. Sağ üst köşede yer alan aşağı ok simgesinin üzerine basın. Açılan pencere üzerinden "Ayarlar ve Gizlilik" kategorisine tıklayın. Bu işlemin hemen ardından ayarlar menüsünü açın.

Sol kısımda bulunan "Facebook Bilgilerin" sekmesine tıklayın. "Dondurma ve Silme" seçeneğini seçin. Daha sonra "Hesabı dondur" seçeneğine basın ve hemen ardından "Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et" seçeneğine tıklayın. Bu işlemin ardından talimatları izleyin.

YORUMLAR