Dokümanları PDF'e Programsız Dönüştürme Nasıl Yapılır?

Excel, PowerPoint ve Word belgesini PDF'e dönüştürme işlemi için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda oldukça merak edilen soruyu cevaplayacağız.

Excel, PowerPoint ve Word belgesini PDF'e dönüştürme işleminin nasıl yapıldığını merak eden kullanıcılar için detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları uygulayarak dönüştürme işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Office uygulamalarında oluşturduğunuz dokümanlarınızı PDF formatına dönüştürmek istiyorsanız, rehberimizde anlattığımız adımları uygulayarak programsız bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

PDF Dosyaları ile Yapabileceğiniz 6 Şey
İNTERNET

PDF Dosyaları ile Yapabileceğiniz 6 Şey

İnternet kullanıcılarının büyük bir kısmı, PDF dosyalarını bir kez de olsa kullanmıştır. PDF, internet kullanımında en çok ihtiyaç duyulan dosya türlerinden biridir.

Word, Excel veya PowerPoint uygulamalarında hazırladığınız dokümanları PDF’ formatına dönüştürerek paylaşmak veya saklamak istiyorsanız, herhangi bir yardımcı uygulamaya gerek kalmadan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz hemen adımları uygulamaya başlayalım.

Excel, PowerPoint ve Word'ü PDF'e Dönüştürme Nasıl Yapılır?

  • Word programını açın.
  • Dosya sekmesine girin.
  • "Farklı Kaydet" seçeneğini seçin.
  • "Gözat" butonuna basın.
  • "Kayıt Türü" bölümünden PDF'i seçin.
  • İşlemi tamamlayın.

Doc veya Docx uzantılı dokümanı PDF formatına dönüştürmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu kapsamda ilk önce Word programını açın. Popüler kelime işlemci programını açtıktan sonra üst kısımda yer alan Dosya sekmesine girmeniz gerekiyor.

Açılan seçenekler içerisinden "Farklı Kaydet" seçeneğini seçin. Bu işlemin ardından "Gözat" butonuna basın. Bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Kayıt Türü" bölümünü PDF olarak ayarlayın ve işlemi tamamlayın.

Excel ve PowerPoint uygulamalarında da aynı adımları izleyerek Excel’i PDF’e veya PowerPoint’i PDF’e dönüştürebilirsiniz.

Örnek olarak bir Word belgesini kullanalım. Daha önce hazırladığınız belgeyi açıyoruz. Sonrasında Dosya > Farklı Kaydet > Gözat adımlarını izliyoruz.

Açılan pencerede Kayıt Türü bölümünde PDF (*.pdf) uzantısını seçiyoruz ve sonrasında Kaydet butonuna tıklıyoruz. Dilerseniz aynı ekranda bulunan En İyi Duruma Getir bölümünde belgenizin boyutunu düşürebileceğiniz En Küçük Boyut seçeneğini de işaretleyebilirsiniz. Bu adımdan sonra ilgili belgeyi artık PDF olarak görüntüleyebilirsiniz.

PDF Dosya Dönüştürme Siteleri Neler?

  • SmallPDF
  • Free PDF Converter
  • Cloud Convert
  • SodaPDF
  • PDFConverter

Yukarıda PDF dosya dönüştürme işlemini mümkün hale getiren çevrim içi hizmetler yer alıyor. Bu hizmetlerin ayrıntılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. SmallPDF

Çok kolay bir kullanıma sahip olan SmallPDF, bilgisayarınızda yer alan dokümanları PDF formatına dönüştürür. Dönüştürme işleminin ardından dosyayı çok kolay bir şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dosyayı ayrıca Google Drive ya da Dropbox isimli bulut depolama hizmetine aktarabilirsiniz.

2. Free PDF Converter

 Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken Free PDF Converter, dönüştürme işleminin çok pratik bir şekilde gerçekleştirilmesini mümkün hale getiriyor. Siteyi ziyaret ettikten sonra "Dosya seç" butonuna basabilir ve dosyayı seçebilirsiniz. Bu işlemin ardından dönüştürme süreci başlar ve kısa sürede tamamlanır. "PDF Oluştur" butonuna basabilir ve "İndir" seçeneğini seçebilirsiniz.

3. Cloud Convert

Dönüştürme işleminin herhangi bir program indirmeden yapılabilmesini sağlayan Cloud Convert, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Platform üzerinden PS, RB, RAW, HTML, BMP dahil olmak üzere çok sayıda formatı PDF formatına dönüştürme seçeneği bulunuyor.

4. SodaPDF

Oldukça başarılı bir arayüze sahip olan SodaPDF, bu sayede kullanıcılara çok kolay bir kullanım sunuyor. Dönüştürme işlemi için ilk olarak internet sayfasının orta kısmında konumlanan "Dosya Seçin" butonuna basmanız ve bilgisayarınızda yer alan dosyayı seçemniz gerekiyor. Daha sonra "Dosyayı İndir" butonuna basarak dosyayı indirebilirsiniz.

5. PDFConverter

Sade bir arayüze sahip olan PDFConverter, bilgisayarınızda bulunan Excel, Word ve PowerPoint dosyalarını PDF formatına dönüştürebilmenize olanak tanır. Kolay kullaımı ile dikkat çeken hizmette dönüştürme işlemini pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıda bilgisayarınızda yer alan dokümanları PDF formatına nasıl dönüştürebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. 

YORUMLAR